Tappara sai koneet käyntiin paikallisen alla – Ässien leirissä herkutellaan kovan NHL-lainan paluuottelulla

4:41
Videolla Tappara-Ässät-ottelun lehdistötilaisuus.

SM-liigan kestomenestyjä Tappara kukisti torstain ainoassa ottelussa Ässät lukemin 5–3 ja kasvatti pisteputkensa kuuteen otteluun. Tappara on jäänyt pisteittä vain kauden avauksessa Raumalla, kun Lukko oli parempi 7–2.

Kapteeni Jukka Peltola teki tärkeän 3–2-maalin riistettyään kiekon siniviivalla huolimattomasti pelanneelta tanskalaiselta Nicolai Meyeriltä. Hänen iltansa oli sysimusta, Meyer oli jäällä myös Tapparan 2–2-maalin aikana, mikä tuli vain kymmenen sekuntia Ässien 1–2-maalin jälkeen.

Peltola syötti ottelun lopullisesti ratkaisseen 5–3-maalin kaksi minuuttia ennen loppua. Jäällä oli jälleen Ässiltä Meyer ketjukavereineen.

– Vanhatalon Lassi antoi hyvää painetta ja pääsin hyvään paikkaan. Maali maistui, Peltola sanoi.

Ottelu oli Tapparalle neljäs peräkkäinen kotiottelu, ja perjantaina on edessä viides peräkkäinen Hakametsässä, kun Ilves isännöi kauden ensimmäisessä Tampereen paikallisottelussa.

– Ei tässä mietitty perjantaita. Toki erikoinen tilanne, kun kauden ensimmäinen Ilves-ottelu on vasta nyt, Peltola lisäsi.

Myös Ässillä oli ennen ottelua viiden ottelun pisteputki. Lauantaina se saa kotihallissaan vastaansa kauden ensimmäisessä paikallisottelussa Lukon.

Jesperi Kotkaniemi pääsee mukaan vihdoin. Odotettavissa on kova ottelu liigan toista huippujoukkuetta vastaan, sanoi Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Montreal Canadiensin sopimuspelaaja Kotkaniemi pelasi edellisen kerran Ässissä kaudella 2017–18.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja