Tappara onnistui voittamaan ilman tähtihyökkääjiään – puolustajat nousivat ratkaisijoiksi: "Ei se mököttämällä parane"

Ilman kärkihyökkääjiään Tyler Morleyta ja Charles Bertrandia pelannut Tappara löysi Liigassa pitkän rivin uusia ratkaisijoita tiistain 5–1-kotivoittoonsa TPS:stä.

Tappara-pakit Alexander Ytterell ja Teemu Suhonen kaunistelivat kauden maalisaldonsa kolmeen ja kahteen, kun taas Ben Blood ja Jarkko Malinen iskivät kauden avausosumansa.

Etenkin viime kaudella Tampereelle siirtyneeltä Suhoselta tehoja on odotettu nähtyä enemmän.

–  Vähän on ollut tahmeata viime aikoina sekä itsellä että joukkueella, tehot 1+1 kerännyt Suhonen sanoi.

–  Hommia on silti painettu hymy huulilla. Ei se mököttämällä parane. Olen onnistunut auttamaan muilla tavoin joukkuetta, hän lisäsi.

Tappara laittoi tiistaina pisteen myös ihmeelliselle TPS-tuskalleen Hakametsässä. Kirvespaitojen edellisestä TPS-kotivoitosta runkosarjassa ehti nimittäin kulua kahdeksan ottelua ja lähes viisi vuotta.

–  Alussa oli ihan oikean näköistä, mutta ei kestä 60:tä minuuttia vielä meidän homma. Tuli helppoja puolustusvirheitä ja merkkausvirheitä, TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

– Kahdessa edellisessä pelissä päästimme 4-5 maalipaikkaa viisi-vastaan-viisi pelissä vastustajalle, tänään niitä olisikohan ollut 16. Kaikki ymmärtää silloin, että tulos on ihan oikea, mikä tulostaululla on, Virtanen jatkoi. 

 

Lue myös:

    Uusimmat