Tappara lähetti Lukon kesälomille – Pekka Virta: "4-0 ovat aika tylyt numerot"

Rauman Lukon liigajoukkueen kesäloma alkoi keskiviikkona, kun raumalaiset hävisivät neljännenkin puolivälieräottelunsa Tapparalle yhden maalin erolla. Loppunumerot Äijänsuolla olivat nyt 2–1 vieraille. Tappio tiesi myös sitä, että Lukko on hävinnyt Tapparalle 2000-luvulla jo kuusi pudotuspelisarjaa putkeen.

–  Taistelu oli kova, mutta ei vaan saatu maaleja. Paikkoja oli useampiakin, mutta se ei vielä riitä. Väännöt olivat tasaisia, mutta emme vaan onnistuneet voittamaan pelejä, Lukon laitahyökkääjä Janne Keränen tuskaili heti pelin jälkeen.

Tappara siirtyi avauserässä jo 2–0-johtoon Antti Erkinjuntin ja Otto Rauhalan maaleilla, minkä jälkeen raumalaismaalissa aloittanut Lassi Lehtinen sai tehdä tilaa Oskari Setäselle. Tämä piti maalinsa puhtaana, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Lukon ainoaksi jääneen osuman viimeisteli Aaro Vidgren, kun avauserää oli jäljellä reilut kaksi minuuttia.

Lukon etsikkoaika oli toisessa erässä, jossa puolivälieräsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi noussut Tapparan maalivahti Christian Heljanko venyi kiekon eteen 13 kertaa. Ottelun lopussa kotijoukkue haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta tehot pysyivät kateissa.

–  4–0 ovat aika tylyt numerot suhteessa siihen, miten suoritettiin. Parempi meni jatkoon, en yritä sitä selitellä. Aika paljon saatiin oppia, mukana oli sentään 11 ensimmäistä kautta Liigassa esiintynyttä pelaajaa. Viime kauteen nähden otettiin aika huima askel, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tiivisti.