Tappara hakkasi päätään Hämeen muuriin: "Taustalla oli sinne päin vetelyä – sillä ei tässä sarjassa pärjää"

Maalikooste: HPK - Tappara 3:29
HPK-Tappara-ottelun kooste sisältää kaksi upeaa maalia.

HPK venytti voittoputkensa Liigassa kolmen ottelun mittaiseksi, kun se löi myös kovavireisen Tapparan luvuin 3–0.

HPK ratkaisi ottelun toisessa erässä. HPK:n Elmeri Eronen ylivoimalla ja Valtteri Puustinen osuivat keskimmäisessä erässä, vaikka Tapparan maalivahti Christian Heljanko venyi vain neljään torjuntaan. HPK:n kassari Eetu Laurikainen torjui kakkoserässä peräti 20 kertaa.

Laurikainen, 28, on ollut tärkeä lenkki Kerhon löytyneessä noususuhdanteessa. Hän venyi yhteensä 35 torjunnalla kauden ensimmäiseen nollapeliinsä.

–  Sama tarina kuin viime peleissä on ollut. Hyvä ensimmäinen ja kolmas erä, mutta vaikeuksia oli toisessa erässä. Laurikainen oli erinomainen, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen sanoi.

–  Tarvitsimme onnea ja Laurikaisen loisto-otteita. Alivoimapeli kehittyy ja kolmas erä oli jäähytön. Perässä ollaan, mutta nöyrin mielin seuraavaa kohti, Tiilikainen jatkoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola piti HPK:n voittoa ansaittuna.

–  HPK oli ennakoidun sitkeä ja hyvä. Emme saaneet parasta irti kaikista pelaajista. Meidän kärki oli hyvä, mutta taustalla oli sinne päin vetelyä. Sillä ei tässä sarjassa pärjää, Tapola kertoi.

Lehdistötilaisuus: HPK - Tappara 1:55
HPK:n Matti Tiilikainen ja Tapparan Jussi Tapola tiivistivät ottelun kulun lehdistötilaisuudessa.