HPK järjesti yllätyksen SM-liigassa – JYPin historian synkin putki vain jatkuu

Nousua jääkiekon SM-liigan pohjalta tekevä HPK otti jo viidennen voiton kuuteen viimeiseen otteluun kukistettuaan kotijäällään Tapparan 2-0.

Kerho nousi 35 kertaa torjuneen maalivahtinsa Eetu Laurikaisen huippupelin ansiosta Jukurien ohi Liigan 13. sijalle. Hämeenlinnalaisten maaleista vastasivat toisessa erässä Elmeri Eronen ja Valtteri Puustinen.

Sarjan jumbojoukkue JYP koki jo kymmenennen peräkkäisen tappionsa, kun TPS haki kaksi pistettä Jyväskylästä 4-3-jatkoaikavoitolla. Putki on JYPin seurahistorian rumin. Robert Rooba nosti JYPin 3-3-tasalukemiin kolme minuuttia ennen loppua, mutta hänen kiinnipitämisjäähynsä jatkoajalla kostautui Josh Kestnerin iskettyä voittomaalin ylivoimalla.

HIFK jatkaa liigakakkosena haettuaan KooKoon kotihallista 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Helsinkiläiset ovat edelleen tasapisteissä kolmantena pysyvän TPS:n kanssa.

Kärppien ja Ilveksen neljäs kohtaaminen puolentoista viikon sisään päättyi oululaisten 1-0-kotivoittoon Cody Kunykin toisen erän maalilla. KalPa voitti Vaasassa Sportin 3-2 ja nousi kuudentena olevan Ilveksen kanssa tasapisteisiin.