Mainos

Tappajamajava ja muut söpöläiset – pysy kaukana näistä

Majavia pidetään yleisesti ottaen suloisina otuksina. Näin ajatteli myös valkovenäläinen mies, joka havaitsi eläimen tien poskessa kuluneella viikolla.

60-vuotias mies päätti ottaa muutaman poseerauskuvan itsestään ja söpöstä eläimestä. Majava ei ollut yhtä innoissaan: se puri miestä useita kertoja jalkaan, jonka seurauksena jalan valtimo katkesi. Mies julistettiin kuolleeksi hetkellä, jona hänet tuotiin sairaalaan.

Brittilehti The Guardian on listannut suloisia ja harmittoman näköisiä eläimiä, joita ei kuitenkaan kannata silitellä, halailla tai ylipäätään edes lähestyä.

Ihastuttava maki kuuluu tälle listalle. Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain Miami Beachilla poliisi joutui järjestämään valtavan operaation kahden maki-apinan saartamiseksi. Omistajiensa häkistä karannut kaksikko väijyi ihmisiä kadulla ja toinen eläimistä kynsi 2-vuotiaan pikkutytön naaman verille.

Etelä- ja Keski-Amerikan sademetsissä elävä supersuloinen Kinkajou-eläin aiheuttaa myös usein liikutusta ihmisissä. Myös hunajakarhuna tunnetulla söpöläisellä on kuitenkin erittäin terävät hampaat. Eläin voi lemmikkinä hyökätä isäntänsä kimppuun jopa vuosien tuttavuuden jälkeen. Tämän on kokenut muun muassa miljoonaperijätär Paris Hilton, joka on joutunut pariin otteeseen sairaalaan leikittyään Kinkajou-kaverinsa kanssa.

Vihainen karkuri vaani oven takana

Myös pandakarhut liikuttavan suloisia - mutta ne ovat myös karhuja, minkä ilmeisesti unohti eräs turisti Wolongin luonnonsuojelualueella Kiinassa. Emopanda ei ollut kovinkaan riemuissaan siitä, että yli-innokas turisti yritti silitellä sen pentua. Emopanda taklasi turistin maahan ja otti muutaman painierän häiritsijän kanssa. Tiettävästi turisti selvisi painista hengissä.

Suloisista pikku mäyristä kannattaa muuten myös pysytellä kaukana. Vuonna 2003 pillastunut mäyrä puri viittä ihmistä kaksi vuorokautta kestäneen pakomatkansa aikana Worcestershiressa Keski-Englannissa. Yksi uhreista tarvitsi kaksi ihonsiirtoa hyökkäyksen jälkeen.

Eräs silminnäkijä luonnehti mäyrän hyökkäyksen olleen kuin suoraan kauhuelokuvasta.

– Mieheni avasi oven, ja siellä se mäyrä istui. Hyvin hiljalleen se alkoi kävellä miestäni kohti ja sitten hyökkäsi hänen kimppuunsa, muisteli järkyttynyt silminnäkijä kokemusta.

Opetus? Söpö ei tarkoita aina halittavaa. Ja mikäli satut olemaan Valko-Venäjällä: majavalle ei kannata avata ovea.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.