Tapio Suominen löi vartijaa leukaan Ylen parkkihallissa ja uhkasi tappaa teräaseella – vartija kertoi tapahtumista: "Hän ilmoitti omahyväisesti, ettei tule saamaan tästä mitään"

2:05

Tapio Suomisen pahoinpitelemäksi joutunut vartija kertoi aamuyön tapahtumista Helsingin käräjäoikeudessa tänään alkaneessa istunnossa.

Vartija oli päätynyt tilanteeseen, kun hän oli kuullut Ylen henkilökunnalta, että Suominen riehuu ja käyttäytyy aggressiivisesti Ylen parkkihallissa.

– Kun pääsin paikalle kuulin hirveää huutoa, vartija kertoi.

Hänen mukaansa paikalla oli Suomisen lisäksi toinen henkilö, joka oli rauhoitellut Suomista. Vartija oli kertomuksensa mukaan mennyt noin 10 metrin päähän, minkä jälkeen Suominen oli uhannut häntä tappamisella.

– Hän uhkasi, että jos tulen lähemmäksi, hän tappaa minut teräaseella, vartija kertoi oikeudessa.

"Yritti lyödä päähän"

Jossain vaiheessa Suominen oli mennyt hallissa olleelle autolleen, minkä jälkeen tilanne oli vartijan mukaan kärjistynyt niin, että Suominen oli yrittänyt lyödä häntä suksipaketilla päähän.

– Onnistuin suojaamaan päätäni, jonka jälkeen Suominen yritti lyödä myös käsillä. Tässä tuli ensimmäinen sylkäisy kasvoille.

Vartija otti Suomisen hallintaan. Vartijan mukaan Suominen jatkoi yhä vastustelua ja yritti lyödä ja potkia häntä. Vartijan mukaan yksi lyönneistä osui leukaan.

Paikalle kutsuttuja ambulanssia ja poliisipartiota odoteltiin vartijan mukaan noin 10 minuutin ajan. Tuona aikana Suominen alkoi vartijan mukaan rauhoittua ja hänelle saatiin tehtyä turvatarkastus puukon varalta.

Myönsi syytteet

Syyttäjä vaatii Suomiselle rangaistusta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Suominen on myöntänyt syytteet oikeiksi. Hänen mukaansa häntä ei kuitenkaan tulisi tuomita rangaistukseen, sillä hän on tapahtumahetkellä kärsinyt kaksisuuntaisen mielialahäiriön maanisesta vaiheesta, eikä hän muista tapahtumien kulkua.

Vartijan mukaan Suominen oli vedonnut sairauteensa jo tapahtumapäivänä. Esitutkinnassa vartija oli kertonut, että Suominen oli "jopa omahyväisesti" ilmoittanut, ettei hän tule "saamaan tästä mitään", koska kärsii mielenterveysongelmista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja