Mainos

Tapio ruokailuvälineet

Tapio ruokailuvälinesarja on akateemikko Tapio Wirkkalan suunnittelema tasan viisikymmentä vuotta sitten. Sen moderni muotokieli on jälleen yksi todiste siitä, kuinka hyvä muotoilu ei vanhene.

Kauniit selkeät linjat ovat epätavallisia hopeisissa ruokailuvälineissä. Useimmat mallit ovat koristeellisia ja jopa romanttisia.

Tapion muoto on virtaviivainen ja yksinkertainen, eleetön. Mutta siinä on myös hauska pieni juju. Kala-aterimet voivat joskus olla haasteellisia vasenkätisille, sillä kalaveitsi sopii oikeastaan vain oikeaan käteen. Tapio-sarjan kalaveitsi on kuitenkin muotoiltu toisin, se sopii yhtä hyvin käytettäväksi sekä vasemmalla että oikealla kädellä. Se on siis aivan symmetrinen.

Tapio-sarjaan kuuluu laaja valikoima erilaisia aterimia, kaikkiaan noin 40 erilaista esinettä – sekä harvemmin käytettäviä erikoisuuksia että tavallisia veitsiä, haarukoita ja lusikoita. Jos mielii saada kauniin sarjan Tapioita, kannattaa varautua odottamaan pieni hetki, sillä ne eivät ole tavallisinta varastotavaraa joten aivan kaikkea ei välttämättä ole saatavilla ihan saman tien.

Kun Tapio julkistettiin Brysselin maailman näyttelyssä vuonna 1958 se valittiin Koti vuonna 2000 –esineistöön. Silloin se tuntui varmaan aika uskaliaalta ja utopistiseltakin. Nyt rajapyykistä on jo kahdeksan vuotta. Miltäköhän Tapio näyttää neljänkymmenen vuoden kuluttua?

Teksti: Hanna Sumari

Kuvauksen ruokailuvälineet Kultakeskus Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.