Tapaus Mäenpää kuohuttaa – näin Ruisrock valitsee festarin kutsuvieraat: "Tuhannen taalan paikka"

Ruisrockin promoottori: Poliitikkojen vierailut festivaalilla ovat tärkeitä – näistä syistä kutsuja annetaan 2:34
Ruisrockin promoottori: Poliitikkojen vierailut festivaalilla ovat tärkeitä – näistä syistä kutsuja annetaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään poistaminen Provinssin festivaalialueelta on aiheuttanut laajalti keskustelua ja kuohuntaa. Mäenpään kutsu peruttiin sen jälkeen, kun järjestäjätaho oli saanut tietoonsa kansanedustajan viime viikonloppuna julkaistun mielipidekirjoituksen. 

Myös viikonloppuna alkavaan Turun Ruisrockiin on tulossa runsaasti kutsuvieraita. Festivaalijärjestäjä pitää tärkeänä, että kutsuttujen joukossa on esimerkiksi poliitikkoja.

Ruisrock kerää jälleen kymmeniä tuhansia festarikävijöitä tulevan viikonlopun aikana. Tänäkin kesänä festivaalille saapuu lukuisia kutsuvieraita erilaisten toimijoiden joukosta.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelän mukaan kutsuja lähtee laajalla kirjolla.

– Ennakkosensuuria emme harrasta, meillä ei ole mitään resursseja siihen. Se, millä perusteella kutsutaan, riippuu ihan siitä, onko joku suhde kutsuttavaan tahoon, esimerkiksi kaupallista toimintaa tai onko esiintymässä. Myös esimerkiksi vaikuttajia kutsutaan tutustumaan tapahtumaan ja nauttimaan. 

"Tuhannen taalan paikka"

Ruisrock korostaa arvoissaan muun muassa yhdenvertaisuutta. Siksi jokaisen Ruisrockin kutsuvieraan onkin saapuessaan hyväksyttävä festivaalin keskeiset arvot ja toimintaperiaatteet, Niemelä sanoo.

– Olemme lanseeranneet yksinkertaiset ja yksiselitteiset käytössäännöt siitä, miten täällä tulee olla. Toivomme, että kaikki täällä olevat niitä noudattaisivat, oli sitten töissä, kutsuvieraana tai lipun ostajana, että täällä olisi kaikilla hyvä olla ja voisi kokea olonsa turvalliseksi. 

Ruisrockissa nähdään vuosittain VIP-vieraiden joukossa runsaasti myös poliitikkoja. Promoottori Niemelä tätä tärkeänä.

– Tällainen festivaali on oikeastaan paras mahdollinen paikka käydä dialogia. Kutsua tänne ihmisiä, jotka näkevät, millaista iloa ja riemua tällainen kulttuuritapahtuma parhaimmillaan tuottaa. Se on tuhannen taalan paikka tuoda arvojamme esille päättäjille ja yritysmaailman edustajille.

Lue myös:

    Uusimmat