Mainos

Tapani Baggelle Vuoden johtolanka -palkinto

Tapani Baggen romaani Musta Taivas on saanut Vuoden johtolanka -tunnustuksen. Palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota mm. kotimaiseen jännityskirjallisuuteen.

Tapani Bagge on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon romaanillaan Musta Taivas. Vuoden dekkariteon palkitsee Suomen Dekkariseura.

Vuoden johtolangalla palkitut

Bagge on palkintoperusteiden mukaan Suomen jännityskirjallisuuden moniottelija. Nyt palkittu teos käsittelee kirjallisuuden perusteemoja nasevalla huumorilla ja lämpimän suvaitsevasti.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Marja Istala Kumpunen, Antti Turunen ja Mikko Varis.

Suomen dekkariseura ry:n Vuoden johtolanka -palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden merkittävästä dekkariteosta.

Aluetta ei ole rajattu tarkasti; palkituksi voi tulla esimerkiksi romaani, novellikokoelma, elokuva, kuunnelma, tv-sarja, tutkielma tai muu alaan liittyvä merkkiteko.

Palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota kotimaiseen jännityskirjallisuuteen ja muuhun alan piirissä tehtävään työhön.

Vuoden johtolanka-palkinto koostuu johtolanka-idean sisältävästä keramiikkalaatasta ja sitä kehystävistä jykevistä koivupuisista raameista. Sen on suunnitellut keraamikko Terhi Ingman ja toteuttanut yhdessä puuseppä Mikko-Pekka Immosen kanssa.

Voittaja saa myös haltuunsa vuodeksi kiertopalkinnon, joka on taiteilija Tuke Laurilan veistämä komisario Palmua esittävä puureliefi.

Vuoden johtolanka -tunnustus on jaettu vuodesta 1985.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.