Tapahtumateollisuus vaatii tukitoimien julkistamista – järjestön mukaan vaarana sekava ja epätasa-arvoinen tilanne

Tällaisia ovat uudet tiukat koronarajoitukset – näihin kaikkiin paikkoihin ei enää pääse koronapassilla 4:43
Katso: Tällaisia ovat uudet tiukat koronarajoitukset – näihin kaikkiin paikkoihin ei pääse enää koronapassilla

Tapahtumateollisuuden etujärjestö vaatii hallitusta kertomaan heti toimista, joilla se korvaa alalle uusista koronarajoituksista aiheutuvat vahingot.

Hallituksen puheenjohtajan Pekka Timosen mukaan hallituksen olisi pitänyt julkistaa esitykset kattavista tuista samalla kun se kertoi uusista rajoituksista.

Tilanne on Timosen mukaan kohtuuton suomalaisille yrityksille ja työntekijöille. Järjestön mukaan vaarana on, että maassa syntyy sekava ja epätasa-arvoinen tilanne, kun alueelliset virastot tekevät omia päätöksiään rajoituksista.

Useilla alueilla on annettu hallituksen linjausta kireämpiä suosituksia, ja alkuviikosta voimaan on astunut aluehallintoviranomaisen päätöksiä, joilla yleisötilaisuudet on kielletty kokonaan, Timonen moitti.

Voit lukea alueitten kireistä linjauksista kootusti tästä:

Koronapassi ei enää auta

Hallitus kertoi tänään lisää uusista koronatoimista.

Osana tuoreita kokonarajoituspäätöksiä hallitus on linjannut, että koronapassin käyttö lopetetaan ensi viikon tiistaista alkaen kolmeksi viikoksi esimerkiksi massatilaisuuksissa, joissa istumapaikkoja ei ole määritelty. Koronapassin käytön rajoitukset koskevat leviämisalueiden kohtalaisen ja korkean riskin tilaisuuksia ja tiloja.

–  Näihin tilaisuuksiin ei siis enää pääsisi edes koronapassilla, kertoi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) tiedotustilaisuudessa.

Näin Krista Kiuru kertoi hätäjarrun käyttöönotosta:"Kaikki kriteerit täyttyvät" 1:07
Näin Krista Kiuru kertoi hätäjarrun käyttöönotosta: "Kaikki kriteerit täyttyvät"


Lue myös:

    Uusimmat