Tanssiva Trump uhmakkaana: "Jos minä olisin presidentti, Putin ei uskaltaisi tehdä tätä Ukrainalle"

Donald Trump asteli tanssien yleisön eteen – esiintyi hyvin uhmakkaana:"Jos minä olisin presidentti, Putin ei uskaltaisi tehdä tätä Ukrainalle" 2:33
Katso videolta, miten Trump tanssi ja puhui yleisölleen Teksasissa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump tanssahteli lauantaina yleisölleen ja esiintyi uhmakkaana mahdollista presidenttikampanjaansa pohjustaen.

Donald Trump ei ole vielä virallisesti kertonut, aikooko hän asettua ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa, mutta on vihjaillut siitä sitäkin enemmän.

Lauantaina tukijoilleen Teksasin Conroessa puhunut Trump saapui lavalle tanssiliikkeiden tahdittamana ennen kuin alkoi soimata nykyisen presidentin Joe Bidenin aikaansaannoksia.

– Joka päivä Bidenin epäpätevyys on riski Amerikalle, Trump sanoi.

– Kaikki tietävät, että sen, mitä Putin ja Venäjä tekevät Ukrainalle, ei ikinä olisi edes mahdollista tapahtua, jos minä olisin presidentti. He eivät olisi edes haaveilleet siitä, eivätkä he olisi uskaltaneet tehdä sitä.

Lupasi armahtaa Capitolin mellakoitsijat

Trump otti myös kantaa Capitolin mellakan jälkipuintiin. Vuosi sitten 6. tammikuuta sadat Trumpin kannattajat ja mielenosoittajat murtautuivat Yhdysvaltain kongressitaloon ja yrittivät estää Bidenin virkaanastujaiset.

Yli 700 ihmistä on saanut syytteet mellakoinnista ja väkivaltaisuuksiin osallistumisesta.

– Jos asetun ehdolle ja voitan, kohtelen tammikuun 6. päivän tapahtumien osallisia reilusti, Trump julisti yleisön äänekkäiden aplodien saattelemana.

– Ja jos se vaatii armahduksia, annamme heille armahduksen.

Trumpin itsensäkin viljelemä väite vaalien vilpillisyydestä lietsoi mellakkaa. Mellakan aikana menehtyi yksi poliisi sekä neljä mielenosoittajaa.

Lisäksi neljä muuta kongressitalon vartijaa on tehnyt sittemmin itsemurhan.

Lue myös:

    Uusimmat