Mainos

Tanskassa pidätyksiä terroritekojen suunnittelusta

Tanskan oikeusministerin mukaan kyse on yhdestä vakavimmista Tanskassa koskaan sattuneista tapauksista.

Tanskan poliisi on pidättänyt yhdeksän henkilöä epäiltyinä terroritekojen suunnittelusta. Turvallisuuspoliisin mukaan pidätykset tehtiin viime yönä Odensessa. Pidätettyjen joukossa oli tanskalaisia, mutta myös Odensen muslimiyhteisöön kuuluvia henkilöitä.

Tanskan oikeusministeri Lene Espersen pitää tapausta äärimmäisen huolestuttavana.

- Tämä on yksi vakavimpia tapauksia mitä on koskaan sattunut Tanskassa, hän kommentoi asiaa tuoreeltaan. Erityisen huolestunut hän sanoo olevansa siitä, että terrorihankkeen suunnittelusta epäiltyjen joukossa on myös tanskalaisia.

- Suurin osa pidätetyistä on Tanskan kansalaisia, mikä on minun mielestäni suurin haaste. Olemme tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ovat Tanskan kansalaisia ja jotka olivat saamiemme tietojen mukaan valmistelemassa terroritekoa tässä maassa, Espersen lisäsi.

Turvallisuuspoliisi kertoo, että epäiltyjä oli seurattu pitkään ennen pidätyksiä. Pidätysten yhteydessä poliisi takavarikoi tietokoneita ja muuta aineistoa, joka viittasi ryhmän valmistelleen terrorihyökkäystä. Ryhmä oli hankkinut muun muassa räjähdysaineita.

Kaikki pidätetyt ovat alle 30-vuotiaita miehiä.

(MTV3-STT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.