Tanskalaistähti liian kova vastus historiaa tehneelle Kalle Koljoselle

Maailmanlistan kakkosena komeileva Viktor Axelsen oli Kalle Koljoselle liian kova vastus sulkapallon EM-kisojen välierissä. Kiovan EM-turnauksen ykköseksi sijoitettu tanskalainen eteni loppuotteluun voittamalla Koljosen erin 21–14, 21–14.

Maailmanlistalla sijalla 80 oleva Koljonen sijoittuu Kiovan EM-turnauksessa pronssille. Kyseessä on Suomen kautta aikain ensimmäinen aikuisten EM-mitali sulkapallon kaksinpeleissä.

Aiemmin suomalaispelaajia oli yltänyt kaksinpeleissä parhaimmillaan EM-puolivälieriin.

Kiovan EM-finaalissa nähdään tanskalaiskohtaaminen, sillä myöhemmin tänään pelattavassa välierässä iskevät yhteen Hans-Kristian Vittinghus ja Anders Antonsen.

Axelsen nousi kakkoserässä takaa ohi

Välierä alkoi tasaisesti, mutta melko nopeasti Axelsen veti muutaman pisteen eron Koljoseen. Sen jälkeen avauserä eteni tanskalaisen noin viiden pisteen johdossa. Erän lopussa Axelsen liikutti Koljosta lyönneillään ympäri kenttää ja jyräsi selvään erävoittoon.

Toisessa erässä Koljonen johti 7–4. Sen jälkeen Axelsen voitti kuusi pistettä peräkkäin. Koljonen ei pystynyt enää nousemaan rinnalle, ja erä sekä ottelu menivät kivikovalle tanskalaiselle.

Koljosen esitys Kiovassa oli komea. Matkalla välieriin hän kukisti muun muassa turnauksessa seitsemänneksi sijoitetun Toma Junior Popovin ja kolmanneksi rankatun Rasmus Gemken. Tanskalainen Gemke on maailmanlistalla sijalla 12.

Koljonen sanoi perjantaina Ylelle, että välieräpaikan pitäisi varmistaa hänen pääsynsä Tokion olympialaisiin. Sulkapallon olympiapaikat ovat lopullisesti selvillä vasta kesäkuun puolivälissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja