Mainos

Tankkeriräjähdyksen syy yhä epäselvä

Jemenin edustalla tuleen syttyneen aluksen räjähdyksen syy on edelleen epäselvä. Ranskalaistankkerin kapteenin mukaan aluksessa tapahtunut räjähdys ei voinut aiheutua teknisestä viasta.

Ranskalainen öljytankkeri palaa Jemenin rannikolla.

Jemen ja tankkerin vuokrannut öljy-yhtiö Petronas olivat kuitenkin tänään edelleen sillä kannalla, että tankkerin kohtaloksi koitui onnettomuus. Aluksen omistajayhtiö Euronav puolestaan ei sulkenut pois terrorin mahdollisuutta.

Amerikkalaiset viranomaiset sanoivat eilen uskovansa Limburg-tankkerin sunnuntaista räjähdystä onnettomuudeksi. Ranskan edustajat ovat jättäneet turman syyn toistaiseksi avoimeksi. Jemeniläiset ja ranskalaiset asiantuntijat tutkivat tänään savuavaa hylkyä räjähdyksen syyn selvittämiseksi. Myös Yhdysvallat ilmoitti lähettävänsä tutkijaryhmän paikalle.

Onnettomuudessa kuolleen bulgarialaisen merimiehen ruumis löydettiin tänään rantaan huuhtoutuneena Jemenistä.

"Onnettomuus ei mahdollinen"

Öljytankkeri räjähti Jemenin edustalla

Palavasta aluksesta pelastettu kapteeni Hubert Ardillon sanoi tänään Jemenissä uskovansa miehistönsä jäsentä, joka kertoi pienen aluksen lähestyneen tankkeria ennen räjähdystä. Räjähdyksen syntytapa ei myöskään viittaa teknisiin ongelmiin, Ardillon sanoi.

-Ainakin ensimmäinen räjähdys tapahtui aluksen ulkopuolella. Siitä olen varma, koska näin sen. Onnettomuuden mahdollisuus on täysin poissuljettu, sanoi Ardillon uutistoimisto AFP:lle Mukallassa.

Räjähtäneessä tankkerissa oli 397000 tynnyriä raakaöljyä ja 25 hengen miehistö. Räjähdyksen jälkeen aluksesta vuoti runsaasti öljyä mereen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.