toim. Sari-Leena Heilanen
Tandooribroileria
4-6 broilerin koipea tai rintafilettä 
Marinadi: 
2 limen mehu 
4 tl suolaa 
3 valkosipulinkynttä puristettuna 
1 sipuli hienonettuna 
1l korianteria 
1 tl paprikajauhetta 
1/2 tl chiliä 
2 tl inkivääriä 
2-3 dl maustamatonta jogurttia
Sekoita marinadin ainekset keskenään  laakeassa astiassa. Asettele broilerin  palat marinadiin ja anna marinoitua  yön yli jääkaapissa. Siirrä broilerit  ja marinadi kevyesti öljyttyyn uunin  kestävään astiaan. Kuumenna uuni  200 asteeseen ja kypsennä broilereita  noin 1 1/2 tuntia. Varmista kypsyys  ennen tarjoilua. Broileri on kypsää,  kun leikkauspinnasta tihkuva neste on  kirkasta ja liha on täysin vaaleaa.
McChicha-pinaattimuhennos
400g pakastettua pinattia 
1 sipuli 
2 tomaattia 
2 valkosipulin kynttä  
1 limen mehu 
1/2 tl suolaa 
ölyä pannulle
Laita pannulle tilkka öljyä. Kuori ja  silppua sipuli, kuullota sipulia  pannulla. Kuutioi tomaatit. Lisää  jäinen pakastepinaatti ja kuutioidut  tomaatit pannulle. Mausta muhennosta  valkosipulilla ja limen mehulla sekä  suolalla. Tarjoa heti, jotta väri  säilyy herkullisen vihreänä. Lisäkkeeksi sopivat hyvin vielä keitetty riisi ja magnochutney.