Tandooribroileria ja McChicha-pinaattimuhennos 28.10.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Tandooribroileria


4-6 broilerin koipea tai rintafilettä
Marinadi:
2 limen mehu
4 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 sipuli hienonettuna
1l korianteria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chiliä
2 tl inkivääriä
2-3 dl maustamatonta jogurttia
Sekoita marinadin ainekset keskenään laakeassa astiassa. Asettele broilerin palat marinadiin ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Siirrä broilerit ja marinadi kevyesti öljyttyyn uunin kestävään astiaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä broilereita noin 1 1/2 tuntia. Varmista kypsyys ennen tarjoilua. Broileri on kypsää, kun leikkauspinnasta tihkuva neste on kirkasta ja liha on täysin vaaleaa.

McChicha-pinaattimuhennos


400g pakastettua pinattia
1 sipuli
2 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1 limen mehu
1/2 tl suolaa
ölyä pannulle
Laita pannulle tilkka öljyä. Kuori ja silppua sipuli, kuullota sipulia pannulla. Kuutioi tomaatit. Lisää jäinen pakastepinaatti ja kuutioidut tomaatit pannulle. Mausta muhennosta valkosipulilla ja limen mehulla sekä suolalla. Tarjoa heti, jotta väri säilyy herkullisen vihreänä. Lisäkkeeksi sopivat hyvin vielä keitetty riisi ja magnochutney.

Lue myös:

    Uusimmat