Mainos

Tänään jyrisee kunnolla: Ukkoskuurojono etenee etelään

Ukkosherkkä vyöhyke siirtyy tänään pohjoisesta maan etelä- ja keskiosaan. Rajutkin sääilmiöt ovat mahdollisia, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ennustaa.

Rankat sateet koettelivat Suomea jo maanantaina, jolloin esimerkiksi Pellossa satoi tunnin aikana lähes 50 millimetriä.

– Tällainen sade riittäisi aiheuttamaan suuren kaaoksen isoon kaupunkiin tullessaan. Sateet esiintyvät vain hyvin pienillä rajatuilla alueilla. Näin rankka kuuro osuu kohdalle kuitenkin vain kerran 100 vuodessa, Jokela lohduttaa.

Tiistaina rankimmat sade- ja ukkoskuurot ovat etelässä ja Keski-Suomessa. Ukkosten yhteydessä voi tulla kovia ukkospuuskia ja rakeita. Maan keskiosassa on jo syntynyt ytenäinen satojen kilometrien mittainen ukkoskuurojono, joka etenee parhaillaan etelää kohti.

– Tällaisiin laajoihin yhtenäisiin ukkoskuurojonoihin voi liittyä hyvin voimakkaita ja vaarallisia sääilmiöitä, kuten trombeja, kovia ukkospuuskia, rankkasateita ja suuria rakeita, Jokela kertoo.

Myöhemmin iltapäivällä ja alkuillasta kuuroja tulee etelässä. Myös pohjoisessa tulee sateita. Ne ovat etelää yhtenäisempiä ja jatkuvampia.

–  Rajuimmat ukkoset syntyvät yleensä sisämaan puolella ja ne hiipuvat vesien lähettyville saavuttuaan. Ukkoset tarvitsevat auringon energiaa ja lämpöä syntyäkseen, ja maa-alueet lämpenevät tehokkaammin, Jokela muistuttaa.

Lämpötilat liikkuvat tiistaina etelässä jopa 30 asteen ja pohjoisessa 15-20 asteen välillä. Lämpötilojen ennustetaan viilenevän hetkellisesti torstaista lähtien.

Lähetä kuva paikkakuntasi ukkosesta osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso alta alueelliset sääennusteet ja yltä viikon sää -ennuste!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.