TamU:n Lehtiselle uran ensimmäinen hattutemppu

Jalkapalloliigan suosikki Tampere United kaatoi sunnuntaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Turun Palloseuran 4-2 (0-1). Turkulaiset johtivat runsaan tunnin jälkeen ottelua jo 2-0, mutta keskikenttäpelaaja Jarkko Wissin yhdellä ja hyökkääjä Ville Lehtisen kolmella osumalla kotijoukkue nousi voittoon.

Kolme maalia viimeistellyt Lehtinen pelasi sunnuntaina uransa 100. ottelun Veikkausliigassa.

- Tämä oli urani ensimmäinen hattutemppu jalkapalloliigassa. Ja se kyllä tuli todella mahtavaan saumaan, kun se syntyi juuri tällaisessa juhlamatsissa, Lehtinen jutteli suu messingillä.

Tamperelaiset heräsivät taistelemaan liigapisteistä, kun Wiss kavensi oman vapaapotkunsa paluupallosta 1-2:een.

- Wissin maali sytytti meidät pelaamaan. Ensimmäisen tunnin me pelasimme liian kiltisti. Ensin tehtiin maali omiin. TPS:n toisessa maalissa mies (Mika Ääritalo) juoksi tyhjästä vasemmalta läpi ja syötti pallon tekopaikkaan takatolpalle (Mikko Hyyryselle), tamperelaisten valmentaja Ari Hjelm summasi.

- Kun nostimme kolme pelaajaa kärkeen ja ryhdyimme prässäämään ylhäältä, niin saimme paineet TPS:n päätyyn. Sen jälkeen me mentiin läpi niin laidasta kuin keskeltä.

Tamperelaisten kolme ensimmäistä maalia syntyi kahden vapaapotkun ja yhden kulmapotkun siivittämänä. Voittomaalin eli 3-2-osuman Lehtinen ampui lähietäisyydeltä, kun TPS:n maalivahti Ville Iiskola ei pystynyt pitämään näpeissään Wissin vaparia ja keskikenttäpelaaja Kari Sainio siirsi irtopallon Lehtiselle tekopaikkaan. Viimeisen maalin Lehtinen niittasi verkkoon läpijuoksun päätteeksi, kun vastustaja haki riskillä tasoitusta.

- Wissin maali tämän ottelun käänsi. Erotuomari Jouni Hietala meni Wissin vipuun ja vihelsi tamperelaisille vapaapotkun, vaikka kysymyksessä oli aivan normaali pallontavoittelutilanne, TPS:n valmentaja Kari Ukkonen noitui.

Tampere U-TPS 4-2 (0-1)
25. Ady 0-1
50. Mikko Hyyrynen (Mika Ääritalo) 0-2
63. Jarkko Wiss 1-2
81. Ville Lehtinen (Mathias Lindström) 2-2
86. Lehtinen (Jussi-Pekka Savolainen) 3-2
90. Lehtinen (Aristides Pertot) 4-2.

Erotuomari: Jouni Hietala.

Yleisöä: 4057.

Tampere U: Mikko Kavén, Mathias Lindström, Heikki Aho, Juska Savolainen (42. Sakari Saarinen), Aristides Pertot (90. Vasile Marchis), Jarkko Wiss, Antti Ojanperä, Ville Lehtinen, Miki Sipiläinen (52. Jussi-Pekka Savolainen), Kari Sainio, Jussi Kuoppala.

TPS: Ville Iiskola, Jussi Nuorela, Janne Vellamo, Ville Lehtonen, Sami Rähmönen, Joonas Tursas (89. Jani Virtanen), Jarno Heinikangas, Ady (72. Jukka-Pekka Tuomanen), Mikko Hyyrynen, Walter Surraco (v), Mika Ääritalo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat