Mainos

Tampereen palossa kuoli kolme, yksi teholla

Tampereen Hämeenkadulla tapahtunut kerrostalopalo on vaatinut kolmen ihmisen hengen. Uhrien henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa, mutta he ovat ilmeisesti talon asukkaita. Kuolleet löytyivät kerrostalon porraskäytävästä.

Loukkaantuneita on ainakin neljä, ja heidät on kuljetettu Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Heillä ei ole hengenvaaraa, mutta yksi on hoidettavana teho-osastolla. Hän on iäkäs nainen, joka hengitti kuumaa savua.

Johtajaylilääkäri Matti Lehto kertoo uutistoimisto STT:lle, että kolme muuta on saanut savun hengittämisestä lievempiä vammoja. Heille annetaan happihoitoa, ja he saattavat päästä kotiin jo tänään. Yksi lievemmin loukkaantuneista on iäkäs nainen, kaksi muuta nuorempi nainen ja mies.

Päällikköpäivystäjä Jukka Lehtonen Tampereen aluepelastuslaitokselta arvioi, että uhreja ei löydy enempää.

- Asunnot ja porraskäytävät on käyty kertaalleen läpi ja tyhjennetty. Ne käydään kuitenkin varmuuden vuoksi läpi vielä uudelleen, Lehtonen sanoi puoli kymmenen aikaan aamulla.

Syttymissyy yhä epäselvä

Palanut kerrostalo aiheuttaa yhä paljon savua kaupungin ydinkeskustassa. Paikalla on useita paloautoja ja runsaasti pelastuskalustoa.

Tulipalo on saanut todennäköisesti alkunsa kerrostalossa sijaitsevasta ravintolasta, jossa tapahtui jonkinlainen räjähdys. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Evakuoinnit ja tulipalon sammutustyöt jatkuvat todennäköisesti vielä pitkään. Myös Onnettomuustutkintakeskus on kokoamassa tutkijaryhmää selvittämään paloa.

(MTV3)

Tuula Malin raportoi:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.