Mainos

Tampereen kaupunki ihmettelee sairaanhoitajien syytöksiä

Attendo MedOne -yhtiöltä terveyskeskuspalveluja tilanneen ryhmän edustaja lupaa, että syytökset väärinkäytöksistä Hatanpään puistosairaalassa tullaan selvittämään perin pohjin.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että hoitohenkilöstön mukaan monissa kuntien ulkoistamissa terveyskeskuksissa ja sairaaloiden vuodeosastoilla tulosta tavoitellaan potilasturvallisuuden kustannuksella.

Vuodeosastoille otetaan potilaita ylipaikoille, vaikka henkilöstö on mitoitettu alle minimivaatimusten. Myös lääkehoidossa säästetään, ja käytössä on vanhoja lääkkeitä tai potilaan tarvitsemat lääkkeet on jätetty kokonaan tilaamatta. Näin kerrottiin tapahtuneen esimerkiksi juuri Tampereella Hatanpään puistosairaalassa.

"Väärinkäytöksiä ei ole tullut tietoomme"

Tampereen kaupungin tilaajaryhmän suunnittelupäällikkö Jari Ahvenainen lupaa selvittää asiaa perin pohjin, mutta ihmettelee mistä syytökset ovat lähtöisin.

- Olemme seuranneet varsin tiiviisti tämän osaston toimintaa, ja meidän näkemyksemme mukaan hoitajien mitoitus on siellä paljon parempi kuin meidän omilla osastoilla eikä lääkityksen väärinkäytöksiä ole myöskään tullut tietoomme.

Attendo MedOnelle työskennelleet hoitajat ovat kertoneet myös hoitohenkilökunnan tukalasta tilanteesta.

- Näitä henkilöstöongelmia on ollut, mutta me emme puutu yksityisen tuottajan henkilöstöpolitiikkaan, me tilaamme heiltä vain potilaiden hoidon.

"Miksi meidän mielipidettä ei kysytty aiemmin?"

Vaikka Tampereen kaupungin käsitys eroaa täysin hoitajien kertomasta, on se tänään pyytänyt Attendo MedOnelta selvityksen kaikista väitetyistä syytteistä.

- Olen ollut tänään puheissa yhtiön toimitusjohtajan kanssa ja olen myös itse menossa katsomaan paikan päälle mikä tilanne siellä nyt on, Ahvenainen jatkaa

- On ymmärrettävää, että tällainen julkisuus huolettaa sekä hoitajia, potilaita että potilaiden omaisia. Siksi olisikin mielestäni ollut asiallista kysyä aikaisemmin myös meiltä tilaajilta näkemystämme hoidon laadusta.

Ahvenainen kertoo, että kaupunki aikoo myös selvittää hoitajien rajujakin väitteitä viranomaispohjalta

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.