Mainos

Tampereelle rakenteilla suuri kauppakeskus

Tampereen ydinkeskustaan Ratinaan valmistuu kaupungin suurin kauppakeskus arviolta kolmen vuoden päästä, kertoo kiinteistösijoitusyhtiö Sponda.

Kauppakeskukseen on tulossa yli 150 liikettä. Kokonaisinvestoinnin arvioksi lasketaan noin 240 miljoonaa euroa tontteineen. Neliöitä kauppakeskukseen tulee noin 53 000.

Uusi kauppakeskus koostuu kolmesta rakennuksesta, jotka sijaitsevat linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vieressä. Näistä yksi on uudisrakennus nimeltä Valo-Ratina ja kaksi vanhaa funkkisrakennusta, jotka saneerataan. Rakennukset yhdistetään toisiinsa sisäkäytävillä.

Spondan mukaan kauppakeskuksen ennakkovuokrausaste on noin 30 prosenttia. Tiloihin on tulossa ainakin kaksi päivittäistavarakauppaa, muodin, hyvinvoinnin, sisustamisen ja vapaa-ajan erikoisliikkeitä sekä kahviloita ja ravintoloita.

Rakentamistyöt alkavat jo huhtikuussa.

Ratinan kauppakeskus on ollut suunnitteilla pitkään. Kaupunki kilpailutti jo vuonna 2004 yrityksiä kauppakeskuksen rakentamisesta alueelle. Sponda allekirjoitti sopimuksen kauppakeskuksesta kaupungin kanssa neljä vuotta myöhemmin.

Ratinan hanke on myös Spondalle suurin kiinteistökehityshanke tähän mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.