Tampere sai erän AstraZenecan rokotetta: 65–69-vuotiaiden rokottaminen voi alkaa

1:53
Yksi kuva näyttää, milloin saat koronarokotteen:

Tampereen kaupunki kertoo aloittavansa huomenna torstaina riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset. kaupunki on saanut erän AstraZeneca-rokotetta, jota kansallisen ohjeistuksen vuoksi annetaan vain alle 70-vuotiaille.

Ensimmäisenä rokotukseen kutsutaan vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65–69-vuotiaat. He voivat varata aikaa rokotukseen torstaista aamukahdeksasta alkaen joko verkossa osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Rokotukset annetaan ajanvarauksella Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla tällä viikolla. Rokotusaikoja on tarjolla myös lauantaille 13.2. Ajan rokotukseen voi varata mille tahansa näistä terveysasemista.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden tai tilan riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kuuden kuukauden sisällä kantasolusiirto tai joilla on kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitys tai joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (ei kuitenkaan tyvisolusyöpä), vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (esimerkiksi henkilö, jolta on poistettu perna), vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus (dialyysipotilaat voivat saada rokotteen myös hoitojen yhteydessä Taysissa), lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja