Tämän vuoksi sinun ei kannata pysyä tänään kotona!

Pohjoiscarolinalaisen stressin- ja pelonhallintakeskuksen mukaan noin 17–21 miljoonaa amerikkalaista pysyttelee kotona epäonnen päivänä, eli perjantaina 13.päivä. Kuitenkin suurin osa onnettomuuksista tapahtuu tutkimusten mukaan kotosalla – lähde siis liikkeelle tänään!

Kotia pidetään turvallisena paikkana ja näin epäonnen päivänä ajatus voi tuntua erityisen houkuttelevalta. Suomessa tapahtuu kuitenin vuosittain noin 700 000 koti- ja vapaa-ajan tapaturmaa.

Kartoita riskit

Kodin tapaturmilta voi suojautua niin tervettä järkeä kuin erilaisia turvavälineitäkin käyttäen. Esimerkiksi lapsiperheille on tarjolla erilaisia suojia muun muassa pistorasioiden, hellan ja portaiden käyttöön.

Vaarallisin paikka kotona on keittiö, ja vaarallisin riskitekijä olet sinä itse. Huolimattomuus on usein syynä kotona tapahtuvaan tulipaloon, joten ainoa keino suojella kotiasi on huolellisuus.

Muista myös ylläpitää sähkölaitteita oikeaoppisesti: Huolla niitä ohjeiden mukaan ja puhdista esimerkiksi jääkaappi säännöllisesti. Laitteiden taakse ja sisälle kertynyt pöly on vakava paloturvariski.

Muista luottaa valaistukseen

Näin talvella etenkin liukkaat pihamaat voivat aiheuttaa onnettomuuksia. Hyvän hiekoituksen lisäksi kulkuväylät kannattaa myös valaista hyvin, jotta pimeässäkin näkee vaaralliset kohdat.

Valo pelastaa myös sisätiloissa, sillä hämärässä huoneessa ei näe kunnolla, joka luonnollisesti altistaa onnettomuuksille. Kiinnitä siis huomiota hyvään yleisvalaistukseen joka tilassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat