Mainos

Tämän takia kannattaa olla selibaatissa

Vaiettu selibaatti on päätös, jonka takana saattaa olla hyvinkin perusteltuja syitä.

Vaikka selibaattia saatetaan joskus kammoksua, tuo se mukanaan paljon positiivisiakin asioita – niin terveydellisiä kuin henkisiäkin.

1. Säännöllinen seksin harrastaminen on hyväksi terveydelle, mutta sukupuolitauteja ei kaipaa kukaan, sillä niiden yhteys muun muassa kohdunkaulansyöpään ja lapsettomuuteen on todettu. Koska kaikki eivät löydä rakastavaa, yksiavioista ja tautivapaata suhdetta, selibaatti voi olla vaihtoehto. Tutkimusten mukaan sukupuolitaudit ovat kasvussa Yhdysvalloissa, jossa todetaan vuosittain jopa 19 miljoonaa uutta tartuntaa. Määrä vastaa noin joka kymmenettä yhdysvaltaista.

2. Seksissä on kyse läheisyydestä, jota ei voi tavoittaa kenen kanssa tahansa. Jos et löydä partneria, jota himoitset tarpeeksi, tai sinua on loukattu pahoin, on aivan ymmärrettävää haluta olla ilman seksiseuraa. Seksistä pidättäytyminen voi olla tarpeen myös niissä tapauksissa, joissa seksistä on tullut riippuvuus.

3. Työskentelemme nykyään enemmän kuin ennen. Joskus työnteko vie 110 prosenttisesti aikamme ja keskittymiskykymme. Tämä tekee ihmissuhteiden ylläpitämisestä vaikeaa, ja voi johtaa kaukosuhteisiin tai jopa siihen, ettei intiimisuhteisiin ole lainkaan mahdollisuutta.

4. Päätös pysyä selibaatissa voi olla positiivinen komeus. Kuten muutenkin elämässä, tietoinen päätös tehdä tai olla tekemättä jotakin antaa meille tuo elämälle tarkoitusta ja antaa tunteen kontrollista. Seksielämän liika pohtiminen voi viedä tilaa muilta tärkeiltä ajatuksilta. Seksin sijaan voit alkaa kehittää itseäsi sellaisilla tavoilla, jotka tekevät elämästä yhä merkityksellisemmän.


Lähde: yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.