Tämän ruotsalaisfirman talousuutiset eivät ole synkkiä: Koronasta huolimatta liiketoiminta jatkuu normaalisti – "Kukaan ei ole meitä edellä 5g:ssä"

Pörssiuutiset ovat olleet ympäri maailman viimeaikoina synkeän hermostuneita, kun useat yhtiöt ovat ilmoittaneet tulosvaroituksista koronan aiheuttaman talouskriisin vuoksi. Sen sijaan ruotsalainen Ericsson sanoo, ettei koronalla ole heikentävää vaikutusta yhtiön toimintaan.

Koronaviruksella ei toistaiseksi ole ollut suurta vaikutusta teleyhtiö Ericssonin liiketoimintaan, sanoo toimitusjohtaja Börje Ekholm.

– Me kasvamme ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 ja liikevoittoprosenttimme on noussut voimakkaasti, Ekholm sanoo viime vuoden lukuihin viitaten.

Ruotsalainen telejätti pitää vuosikokouksensa tänään. Koronaepidemian vuoksi kokousta on typistetty aivan lain vaatimiin minimiin. Toimitusjohtaja Ekholmin puhe oli nauhoitettu hänen kotonaan.

– Me olemme täysin poikkeuksellisessa ja ainutlaatuisessa tilanteessa, ja siksi nauhoitan tätä kotona, Ekholm sanoo.

– Toistaiseksi emme ole nähneet mitään merkittävää vaikutusta liiketoimintaamme. Mutta kun useat maailman talouksista ovat ennennäkemättömän vaikeassa tilanteessa, me varaudumme ja suunnittelemme sitä varten, että se vaikuttaa myös meihin ja että voimme tehdä tarvittavia päätöksiä.

Ekholm kertoo, että Ericsson on päättänyt siirtää kaikki tapahtumat ja messut kesäkuun puoliväliin, ja kaikki ei-kriittiset työmatkat on peruttu. Ruotsin työntekijöistä yli 90 prosenttia työskentelee etänä.

– Koronakriisi osoittaa, miten tärkeää teknologiamme on. Informaatio ja kommunikaatio ovat elintärkeitä kriisistä selviämiseksi ja ne vaativat tietysti yhteyksiä.

"Kukaan ei ole meitä edellä 5g:ssä"

Ericssonin toimitusjohtaja vakuuttaa osakkeenomistajille, ettei mikään muu yhtiö ole Ericssonia edellä uudessa 5g-teknologiassa. Ekholm nostaa esiin, että sekä maailman että Euroopan ensimmäiset 5g-verkot olivat Ericssonin verkkoja.

– Meillä on 86 sopimusta ja 27 mobiiliverkkoa käytössä neljällä mantereella. Emme näe ketään meidän edessämme.

– 5g-markkina kasvaa nyt nopeammin kuin kukaan analyytikko osasi odottaa ja Ericsson on erittäin hyvin varustautunut johtamaan tätä kehitystä.

Lue myös:

    Uusimmat