Tämän edullisen Nokia-älypuhelimen akku on tehty vaihdettavaksi

Nokian kännyköissä oli yksi täysin ylivertainen ominaisuus: "Meillä oli hullun rohkeutta" 1:32
Nokian kännyköissä oli aikoinaan yksi täysin ylivertainen ominaisuus. Nokian entinen teknologiajohtaja Pertti Korhonen paljastaa videolla, millainen käänteentekevä oivallus taustalla oli.

Uuden nokialaisen elinkaarta pyritään pidentämään puhelimen korjaamista helpottamalla. 

HMD Globalin esittelemässä Nokia G22 -puhelimessa on ominaisuus, jota voi pitää tänä päivänä suorastaan mullistavana; se on suunniteltu korjattavaksi kotioloissa ilman erikoistyökaluja. 

Yhteistyökumppanina toimii iFixit, joka tunnetaan sen julkaisemista kuluttajaelektroniikan korjausoppaista ja -videoista. Nokia G22:ta varten iFixit toimittaa korjausohjeet, työkalut ja varaosat.

Puhelinten Nokia-tavaramerkin omistava HMD Global kertoo tiedotteessaan, että esimerkiksi G22:n akku on vaihdettavissa uuteen noin viidessä minuutissa. Ei tämä toki vedä vertoja entisaikojen puhelimille, joissa akun vaihtamiseen kului parhaimmillaan vain joitakin sekunteja. Vaihto on kuitenkin sen verran totuttua helpompi, että aiempaa useampi käyttäjä voi vaihtaa akun uuteen sitten, kun vanha on tullut tiensä päähän.

Sorminäppäryyttä vaaditaan silti

Työvaiheita akun irrottamiseksi on iFixitin oppaan mukaan yhdeksäntoista. Tämän jälkeen laite pistetään kasaan seuraamalla ohjetta käänteisessä järjestyksessä. Helppous on siis jossain määrin suhteellista, sillä operaatio vaatii sorminäppäryyttä.

HMD Globalin mukaan myös näyttö ja latausportti ovat käyttäjän vaihdettavissa, mikäli ne sattuisivat hajoamaan.

Ensimmäiset 199 euron hintaiset Nokia G22 -puhelimet saapuvat kuluttajien käsiin maaliskuun lopussa.

Lähteet: HMD Global, iFixit

Lue myös:

    Uusimmat