Tämän asian näyttäminen Netflix-sarjoissa vähenee – taustalla terveysriskit

Selkeät ohjeet: Näin poistat katseluhistoriasi Netflixissä 0:30
Videolla kerrotaan, miten poistat katseluhistoriasi Netflixissä.

Netflixin alkuperäissarjoissa näkyy jatkossa vähemmän henkilöhahmojen tupakointia.

BBC:n mukaan päätöksen taustalla on yhdysvaltalaisen Truth Initiative -ryhmän julkaisema raportti, jonka mukaan Netflixin alkuperäissarjojen viimeisimmillä kausilla näytetään tupakointia aiempia kausia enemmän.

Raportissa puntaroitiin asiaa tutkimalla Netflixin Orange Is the New Black -, House of Cards - ja Stranger Things -alkuperäissarjoja. Kunkin sarjan eri kausilla esiintyi tupakointia. Raportin mukaan tupakoinnin näkeminen Netflixin sarjoissa ei ole vain yleistä, vaan sitä on ”lähes mahdoton välttää”.

Netflix aikoo jatkossa sallia tupakoinnin näkymiseen sarjoissaan vain silloin, kun se on historiallisin tai asiapitoisin syin perusteltua. Yhtiö kertoo tiedostavansa tupakoinnin haittavaikutukset terveydelle. Samaan aikaan se kuitenkin muistuttaa tukevansa täysillä taiteellista ilmaisua.

Truth Initiative -ryhmän raportin mukaan Netflixin sarjoissa esiintyy tällä hetkellä tupakointia enemmän kuin yhdysvaltalaisten kaapelikanavien sarjoissa. Näihin lukeutuvat esimerkiksi The Big Bang Theory ja The Walking Dead.

Raportissa keskityttiin vain Netflixiin sen nauttiman suuren suosion vuoksi.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat