Tämä yllätyskäänne Niinistön ja Bidenin kokouksessa kiinnitti asiantuntijan huomion – oliko äkkipuhelu Ruotsiin spontaani teko vai näytelmää?

Niinistö paljasti hämmentävän käänteen Bidenin tapaamisesta – yllätyspuhelu Ruotsiin 1:02
Videolla Niinistö kertoo, miten puhelu Ruotsiin eteni: "Mitäs jos soitetaan Ruotsin pääministerille?" Videolla Penttilä myös esittää arvionsa siitä, miten suunnittelematon tämä yhteydenotto länsinaapuriimme tosiasiassa oli.

MTV:n kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilälle suurin yllätys presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin tapaamisessa oli kaksikon puhelu Ruotsiin.

Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessaan, että presidentti Biden keksi tapaamisen lopuksi soittaa puhelun Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonille.

– Onhan se aikamoinen asia, Penttilä toteaa MTV Uutiset Livessä.

Videolla Penttilä kertoo, mitä tästä yhteydenotosta voi päätellä, ja esittää arvionsa siitä, miten suunnittelematon tämä yhteydenotto länsinaapuriimme tosiasiassa oli. Videolla Niinistö myös kertoo, miten puhelu Ruotsiin eteni.

– Tämä on hyvin mielenkiintoinen kuvio, Penttilä luonnehtii Yhdysvaltojen, Suomen ja Ruotsin kolmikantaista yhteistoimintaa.

Risto E.J. Penttilä: Niinistö osti aikaa Naton pohtimiselle – ”Menee ikään kuin käsikirjoituksen mukaan” 7:39
Videolla voit kuunnella Penttilän analyysin Niinistön ja Bidenin tapaamisen annista kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat