Mainos

"Tämä viesti on naisille, jotka haluavat hyväksyntää" – Instagramissa juhlitaan nyt "selluliittilauantaita"

90 prosentilla naisista on selluliittia, joten sen kanssa elämisen tulisi tuntua normaalilta. Totuus on kuitenkin toinen.

Kaikki alkoi kanadalaisen 26-vuotiaan Kenzie Brennan kuvista. Instagramissa nimimerkkiä Kenzie B käyttävä Brenna jakoi kuvan takamuksestaan ja jaloistaan, kertoo Huffington Post.

– Jos yritätte myydä minulle selluliittihoitojanne, en tahdo niitä, kuvan yhteydessä ilmoitetaan heti aluksi. 

Kuvassa on kuvatekstin mukaan nainen, joka käy salilla 4–5 kertaa viikossa ja syö terveellisesti personoidun dieetin mukaan.

– Teille kaikille, jotka kommentoitte ja kerrotte ”jos vain laihtuisit nelisen kiloa, selluliittisi menisi pois” ilman, että olette selanneet sivuani, jolta näkisitte, että olen pudottanut yli 22 kiloa, kyllä, selluliittini näyttää hävinneen, mutta se ei ole ”mennyt pois”, Kenzie B kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hän muistuttaa, että naisista 90 prosentilla on selluliittia, joten sen olemassaolon tulisi tuntua normaalilta. Näin ei kuitenkaan ole. 

– Siitä on tehty ”kosmeettinen asia” eikä terveyden mittari. Tämä on suoraan tohtorini suusta, ei minun. Sillä (selluliitilla) on tekemistä geeni- ja hormoniyhdistelmän kanssa. Joita voi räpelöidä vain tiettyyn pisteeseen asti. Ainoa tapa poistaa selluliitti on poistaa rasvaa, Kenzie B kuvaa.

– Voiko rasvaa poistaa ulkoisella voiteella? Hieromalla sitä? Juomalla vihreää teetä? Hieromalla kookosöljyä itseensä?

Vastaus on ymmärrettävästi ”ei”. Selluliitti on normaali ilmiö, josta on kuitenkin tehty valtava kauneusongelma. Kenzie B:n mukaan selluliitistaan voi vapaasti yrittää hankkiutua eroon, mutta hän itse haluaa kannustaa naisia, jotka eivät tahdo muokata itseään.

– Tämä viesti on naisille, jotka haluavat hyväksyntää, itserakkautta ja arvostusta kehojaan kohtaan juuri sellaisina, kuin ne nyt ovat.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kenzie kertoo kuviensa yhteydessä myös järkyttäviä faktoja siitä, miksi positiivista kehonkuvaa korostavia kuvia tarvitaan.

– 42 prosenttia luokkien 1–3 tytöistä haluaa olla laihempia. 78 hiton prosenttia 17-vuotiaista tytöistä on tyytymättömiä vartaloonsa, nainen lataa.

Hyväksyvää asennetta juhlistaakseen Kenzie B lanseerasi hashtagin #CelluliteSaturday, suom. selluliittilauantai

Muutkin ovat intoutuneet jakamaan hashtagilla kuvia kehoistaan:

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

2:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.