Tämä sääntö taotaan päähän jo autokoulussa, mutta silti osa kompuroi tositilanteessa vaarallisesti

Näin ajat liikenneympyrässä oikein 1:19
Osaatko ajaa liikenneympyrässä? Moni suomalainen vain luulee osaavansa. Tämä havainnollistava video kertoo, mitä ympyrään ajaessa ja sieltä poistuessa täytyy huomioida.

Liikenneturvan kysely paljasti, että liikenneympyrään liittyvät väistämissäännöt ovat osalle epäselviä.

Liikenneturva otti selvää, kuinka hyvin suomalaiset osaavat ajaa liikenneympyrässä. Se näytti kyseleensä vastaajille kuvaa liikenneympyrästä ja kysyi väittämien kautta tietämystä väistämissäännöistä.

Vastaajista 91 prosenttia oli sitä mieltä, että ympyrään ajavan tulee väistää kaikkea muuta liikennettä ajaessaan liikenneympyrään. Tämä pitää paikkansa.

– Liikenneympyrään tullaan väistämiseen velvoittavan liikennemerkin suunnasta. Useimmiten kyseessä on tuttuakin tutumpi kärkikolmio. Se tarkoittaa, että liikenneympyrässä jo olevien lisäksi väistetään tietä ylittäviä jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja mopoilijoita, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen kertoo tiedotteessa.

Tilanne, jossa autolla poistutaan liikenneympyrästä, oli kuitenkin jo epäselvempi. Ainoastaan 77 prosenttia tiesi, että liikenneympyrästä poistuvan tulee väistää tietä ylittävää pyöräilijää. Vastanneista 13 prosenttia luuli virheellisesti, että pyöräilijän pitäisi väistää.

Lähde: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat