Tämä pariskunta elää kuin 50-luvulla, katso kuvat!

Päivi Siirto pukeutuu ja sisustaa kotinsa 50-luvun tyyliin, harrastaa 50-luvun autoja ja kuuntelee rockabilly-musiikkia.

Päivi Siirto innostui 50-luvun musiikista jo teinityttönä, 80-luvun alussa. 90-luvulla Päivi liittyi mukaan paikallisen autokerhon toimintaan, ja pari vuotta sitten rinnalle löytyi samanhenkinen puoliso, Harri Jalkanen.

– Harrastamme molemmat rockabilly-musiikkia ja sen kuuntelua, ja Harri myös soittaa kontrabassoa. Järjestin rockabillybändeille keikkoja ja bileitä autokerhon yhteydessä, ja yhdessä tapahtumassa oli Harri soittamassa, kertoo Päivi Siirto ensitapaamisestaan puolisonsa kanssa.

– Olimme olleet kiinnostuneita 50-luvusta jo kauan, ja molemmilla innostus oli lähtenyt musiikin kautta. Harrilla innostus on jatkunut läpi elämän, minulla oli välissä kausi jolloin kuuntelin muuta musiikkia.

Yhteinen koti elää 50-luvun henkeä

Pariskunnan koti on sisustettu kokonaan 50-luvun tyyliin, huonekaluja ja televisiota myöten. Päivi on kunnostanut huonekaluja 90-luvun alusta alkaen itselleen ja tutuille. Myös pariskunnan olemus huokuu samaa teemaa.

– Pukeudumme ja laitamme hiuksemme 50-luvun tyyliin lähes päivittäin, Päivi kertoo.

Musiikki on tärkein yhdistäjä

Autojen parissa viihtyvän Päivin seuraava suurempi hankinta on niin kutsuttu munamallinen SMV-asuntovaunu, jonka hän hankkii käyttöön.

– Olen monta vuotta etsinyt munamallista asuntovaunua, ja nyt se on minulla varauksessa, pitää vain käydä hakemassa. Harrin vuoden 93 Lincoln toimii vetoautona, kertoo Päivi.

Kun pariskunta lähtee juhlimaan samanhenkisten kanssa, tärkein yhdistäjä ei suinkaan ole ajan henkeen sopiva amerikanrauta vaan musiikkimaku, rockabilly.

50-luvun henkisiä juhlia, kuten picnic-tapahtumia, cruisingeja, juhannusjuhlia ja kesäkauden päättäjäisiä, järjestetään ympäri Suomen.

– Mukana on porukkaa 18–20-vuotiaista 40–50-vuotiaisiin saakka. Kaikki pukeutuvat ajan hengen mukaisesti, ja bändejä tulee ulkomailta saakka, kertoo Päivi.

50-luku oli viatonta

Päivi etsii vaikutteita kirpputoreilta ja vintage-kaupoista, eikä osta mitään näkemättä. Vaatteet hän tekee mielellään itse. Pukeutumisen tarkoitus on viestiä ulkopuolisille omia arvoja.

– Haluamme näyttää pukeutumisellamme omaa musiikkimakuamme. Ja kyllä se on ihannointia 50-lukua kohtaan, jolloin kaikki oli viattomampaa. Huonekalut olivat selkeitä ja pukeutuminen huoliteltua. Tytöillä oli mekot päällä ja miehillä todella siistit puvun takit.

Tulevaisuudenhaaveena suurempi 50-luvun koti

Päivin mukaan oman kodin sisutus 50-luvun mukaan on helpointa aloittaa lampuista ja huonekaluista, jotka ovat kodin näkyvimmät elementit.

Päivin kodin sisustus muuttui 50-luvun tyyliseksi pikkuhiljaa.

– Vanhoja huonekaluja on kertynyt 90-luvulta alkaen. Olen kunnostanut niitä paljon itse valmiiksi ja hankkinut jo valmiiksi laitettuja. Varastossa on huonekaluja enemmänkin odottamassa, toivottavasti pääsemme joskus sisustamaan niillä vanhaa yhteistä omakotitaloa.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja