Tämä mallitoimisto etsii rumia ihmisiä

Amerikkalainen vuonna 1969 perustettu mallitoimisto etsii riveihinsä poikkeuksellisesti ihmisiä, jotka eivät vastaa nykypäivän kauneusihanteita.

Kenties maailman erikoisin joukko malleja lienee amerikkalaisen Ugly Talent -toimiston listalla. Yritys etsii erikoisia sekä mainos-, televisio- että valokuvakasvoja eri puolilta Amerikkaa.

Tavallisesti malleiksi etsitään urheilullisia tai hoikkia ihmisiä, jotka vastaavat kunkin hetken kauneusihanteita. Ugly Talent pyrkii kuitenkin etsimään juuri niitä ihmisiä, jotka rikkovat tätä oletusarvoa. Toimisto on kautta aikojen kaivannut riveihinsä persoonallisia kasvoja, jotka eivät istu perinteisten kauneusihanteiden muottiin.

Toimiston tavoitteena on löytää malleiksi kasvoja, jotka eivät ole perinteisellä tavalla kauniita. Heitä pidetään toimistossa aitoina tai eriskummallisina. Muualla toimiston etsimiä kasvoja saatettaisiin kutsua pitkiksi, lyhyiksi, lihaviksi tai rumiksi.

– Minä uskon, että ihmiset ovat valmiita kohtaamaan erilaisia ihmisiä, mallitoimiston päällikkö, Simon Rogers on sanonut.

Ugly Talent perustettiin vuonna 1969. Tuolloin kaksi edistyksellistä valokuvaajaa koki että, mainoksiin kaivattiin malleja, jotka eivät ole perinteisellä tavalla kauniita. Vuosien aikana Ugly Talentin suosio on kasvanut ja yritys on kasvanut kansainvälisestikin.

Vartalon malli, ylipaino, kasvojen muoto, hampaiden ulkonäkö, tatuoinnit tai lävistykset eivät ole esteenä Ugly Talentin listoille pääsemiseksi. Useat perinteiset mallitoimistot eivät hyväksy kovinkaan pitkälle poikkeavia ominaisuuksia malleissaan.

Mallitoimistosta painotetaan, että heidän riveistään on mahdollista luoda realistinen otos amerikkalaisista.

– Meillä on esittää realistinen läpileikkaus amerikkalaisista, Rogers kertoo.

Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.


MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja