Tämä lista osoittaa Pekka Rinteen suuruuden – kauden 40. voitolla loistokkaaseen seuraan, vain yksi legenda edellä!

Pekka Rinne johdatti Nashville Predatorsin seuraennätykseen kauden kahdeksannella nollapelillään jääkiekon NHL:ssä Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Nashville kaatoi Buffalo Sabresin vierasjäällä 4-0 ja Rinne nappasi samalla kauden 40. voittonsa.

Nashville on nyt ottanut pisteitä 15 peräkkäisessä ottelussa (14 voittoa ja yksi jatkoaikatappio), mikä rikkoo edellisen seuraennätyksen kahden vuoden takaa.

Buffaloa vastaan 35 kertaa torjunut Rinne on ollut ennätysputkessa isossa osassa, sillä hän on torjunut 11 voittoa peräjälkeen. Buffalo-voitto oli hänelle kauden 40:s, ja hänestä tuli vasta NHL-historian seitsemäs maalivahti, joka on pystynyt vähintään 40 voittoon kolmella eri kaudella.

Tilaston (yllä) kärjessä on Martin Brodeur, joka pääsi rajapyykkiin peräti kahdeksalla eri kaudella. Kiprusoff jakaa tilaston kakkospaikan Miikka Kiprusoffin, Braden Holtbyn, Jevgeni Nabokovin, Jacques Planten ja Terry Sawchukin kanssa.

Nashvillen voittomaalin Sabresia vastaan laukoi kaukaloihin eläkkeeltä maaliskuun alussa palannut Mike Fisher. Miikka Salomäki sai osumaan syöttöpisteen. 

Lue myös:

    Uusimmat