Tämä jäi näkemättä tv:ssä: Kimi Räikkösen jäätävä lähtö jätti Ferrarit kuin seisomaan paikoilleen

"Räikkönen on muuten kahdeksantena", totesi C Moren F1-selostaja Niki Juusela pian Mugellon F1-kisan jälleen yhden uusintalähdön jälkeen. Räikkönen oli ampaissut Alfa Romeonsa matkaan sellaisella hyökkäyksellä, että sijat vaihtuivat silmissä.

Räikkönen oli kierroksella 47 koko jäljellä olevan joukon viimeisessä rivissä sijalla 11, kun autot ryhmitettiin jälleen uusintalähtöön lähtöruudukkoon.

Suomalaiskuskin lähtö oli kuitenkin niin jäätävä, että hetkessä hän oli kolme sijaa ylempänä. F1-sarja on nyt julkaissut videon, jossa nähdään viimein Räikkösen näkökulmasta, mitä lähdössä tapahtui. Taakse jäivät molemmat Ferrari-kuskit Charles Leclerc ja Sebastian Vettel sekä Williamsin George Russell.

Räikköselle tuomittiin heti startin jälkeen viiden sekunnin aikarangaistus aiemmasta varikkosuoralle oikaisemisesta, mutta tämä ei pudottanut häntä kuitenkaan yhdeksättä sijaa alemmas lopputuloksissa. Hän sai näin ollen kauden ensimmäiset MM-pisteensä yhdeksännessä osakilpailussa.