Tämä ikäluokka jättää vuokransa maksamatta!

Lähes 40 prosenttia maksamattomista vuokrista aiheutuneista maksuhäiriöistä tulee alle 30-vuotiaille.

Tällä hetkellä yli 50 000 henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, joka johtuu maksamatta jääneestä asunnon vuokrasta. Suurimmalla todennäköisyydellä vuokransa jättää maksamatta juuri kotoa muuttanut 20–24-vuotias.

Tällä hetkellä maksuhäiriöin aiheuttaneita maksamattomia vuokria on noin 51 000 henkilöllä hieman vajaan 150 miljoonan euron arvosta. Vuodesta 2010 summa on kasvanut yli 20 miljoonalla eurolla. On huomioitava, että maksamaton vuokra päätyy luottotietorekisteriin viiveellä, joten maksamattomista vuokrista johtuva kokonaissumma on huomattavasti tätä vielä suurempi. Vuokranantajalle maksamattomasta vuokrasta johtuva maksuhäiriömerkintä kertoo erittäin merkittävästä luottotappion riskistä.

Kaikkia maksuhäiriöitä tarkasteltaessa suurin riskiryhmä on 25–29-vuotiaat, mutta vuokran maksussa suurimmat ongelmat ovat tästä hieman nuoremmilla, eli 20–24-vuotiailla. Kaikkiaan alle 30-vuotiaiden osuus maksamattomista vuokrista on lähes 40 prosenttia.

– Näyttää siltä, että osalle nuorista nykyiset vuokrat ovat liian suuria eikä tilanteeseen osata reagoida ajoissa. Kaikissa maksuongelmissa, mutta erityisesti vuokran kanssa kannattaa viipymättä olla yhteydessä vuokranantajaan ja yrittää sopia vuokranmaksusta. Henkilön, jolla on maksamattomasta vuokrasta johtuva maksuhäiriömerkintä, on erittäin vaikea saada vuokra-asuntoa tulevaisuudessa, muistuttaa liiketoimintajohtaja Heikki KoivulaSuomen Asiakastieto Oy:stä.


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti.fi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja