Tämä helppo tapa laskee verenpaineesi jo kuudessa viikossa!

Onko verenpaineesi koholla? Tutkimuksen mukaan sänkyyn kannattaa kömpiä tuntia aiemmin kuin normaalisti, jos mielii saada lukemat kohdilleen.

Bostonilaisen Harvard Medical Schoolin tutkijat ovat saaneet selville, että tunnin lisäunet vaikuttavat verenpaineen laskuun jo merkittävästi. Tutkimuksessa tutkittiin miehiä ja naisia, jotka nukkuivat säännöllisesti seitsemän tuntia tai vähemmän ja joiden verenpaineet olivat koholla, mutta eivät vielä vaarallisesti.

Unen puutetta ja stressiä on jo pitkään pidetty osasyynä kohonneeseen verenpaineeseen, mutta viimeisin tutkimus on yksi ensimmäisistä, joka todistaa, että verenpaineen voi saada kuriin vain unta lisäämällä.

Tutkijat jakoivat tutkittavat kahteen eri ryhmään, joista toinen jatkoi entiseen malliin ja toinen kävi nukkumaan tuntia aiemmin kuin normaalisti. Tutkimukset osoittivat, että jälkimmäisen ryhmän verenpainelukemat laskivat 8–14 mmHg kuudessa viikossa.

Liian vähäisten yöunien uskotaan vaikuttavan kehon kykyyn käsitellä stressihormoneja, jotka voivat saada verenpaineen kohoamaan. Jos verenpaine on siis kivunnut ylöspäin, kannattaa ottaa tavakseen kömpiä peiton alle aikaisemmin kuin normaalisti.


LUE MYÖS:

AVA

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat