Mainos

Talvirajoitukset merkitään entistä näkyvämmin

Tielaitos merkitsee jatkossa talviajan nopeusrajoitukset aiempaa selvemmin. Kesäajan sadan kilometrin tuntinopeusrajoitusta osoittaneet liikennemerkit korvataan nyt 80 kilometrin merkillä. Aiemmin kesäkelien merkit vain peitettiin talveksi tai merkkipylväs jätettiin tyhjäksi.

Alkavan talven nopeusrajoitukset ovat jotakuinkin samat kuin viime talvena. Suurinta sallittua nopeutta alennetaan 10 100 tiekilometrillä. Satasen rajoitus jää talveksi 2700 kilometrille. Tästä 400 kilometriä on moottoriteitä.

Alennetut rajoitukset merkitään teiden varsille lokakuun aikana sään ja kelien mukaan. Lapissa talvirajoitukset tulevat voimaan jo tällä viikolla.

Taajamien ulkopuolella on edelleen voimassa 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus, jos liikennemerkeillä ei muuta osoiteta. Keväällä valmistuneen selvityksen mukaan alennetut talvinopeudet vähentävät onnettomuuksia. Talvinopeuksien seurantatutkimuksessa tällaisilla teillä tapahtui henkilövahinkoja aiheuttaneita onnettomuuksia yli neljännes vähemmän kuin teillä, joilla sai ajaa talvellakin satasta.

Talviajan turmissa kuolee keskimäärin lähes 200 ja loukkaantuu noin 4000 ihmistä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.