Talvinen lihapata sienien kera

  • 400 g naudan lapaa tai ulkopaistia
  • 400 g porsaanlapaa, etuselkää tai niskaa
  • 4 isoa porkkanaa
  • 4 punasipulia
  • pala lanttua
  • 2 laakerinlehteä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • yrttejä esim. rosmariinia
  • 100-200 g sekasieniä pakastimesta tai liotettuja suolasieniä
  • n. 2 dl kuivaa valko- tai punaviiniä tai vettä
  • persiljaa

Paloittele lihat isoiksi kuutioiksi. Pilko juurekset reiluiksi paloiksi. Paahda lihapalat kuumalla pannulla. Nosta ainekset uunivuokaan tai pataan, lisää mausteet ja viini. Nosta päälle kansi. Jos nestettä syntyy runsaasti, nosta kansi pois kypsennyksen loppuvaiheessa. Hauduta uunissa 130-150 asteessa 2,5-3 tuntia.

Lisää sienet pataan joko heti, jos haluat voimakkaasti sienenmakuista pataa tai vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarjoa pata perunasoseen ja leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat