Talvi yllätti lappilaiset – asiakkaat jäivät hankien vangeiksi laskettelukeskuksessa: "En muista vastaavaa"

Lappiin on tupruttanut viime aikoina kosolti lunta – hyppää mukaan talvisiin maisemiin 0:22
Lappiin on tupruttanut viime aikoina kosolti lunta – hyppää mukaan talvisiin maisemiin.

Ympäri Suomea on koettu viime aikoina hieman epätavallisia sääolosuhteita. Etelässä on päästy nauttimaan peräti 20 asteen lämpötiloista ja puolestaan Lapissa lunta on tupruttanut monta kymmentä senttimetriä.

Inarissa Saariselän laskettelukeskuksessa lumentulo on yllättänyt niin yrittäjän kuin hiihtokeskuksen asiakkaat. MTV Uutiset tavoitti Ski Saariselän kesäsesongin vuokrauspäällikkö Tom Grovesin, joka kertoo, että kyseessä on hyvin ainutlaatuinen tapaus.

Onhan tämä todella epätavallista. 20 senttimetriä lunta on todella paljon tähän vuodenaikaan. En muista, että vastaavaa olisi tapahtunut aiemmin, Groves kertoo.

Kinokset ovat vaikuttaneet myös asiakkaisiin, jotka eivät osanneet odottaa moista lumipaljoutta.

Asiakkaamme ovat jääneet tänne hieman jumiin, koska he ovat matkanneet tänne autoilla, jossa ovat alla kesärenkaat, Groves jatkaa.

Rinteet pysyvät kiinni

Lumipaljous ei kuitenkaan ole vaikuttanut asiakkaiden mielialaan negatiivisesti. Laskettelurinteeseen asiakkaat eivät kuitenkaan ole vielä päässeet.

Päinvastoin. Asiakkaamme ovat olleet innoissaan. Rinteitä ei ole ollut kuitenkaan vielä mahdollista avata. Aika paljon lumesta on sulanut pois, Groves huomauttaa.

Videolla pääset kurkistelemaan Saariselälle, jossa lunta on tullut todenteolla.

Lue myös:

    Uusimmat