Tältä näyttää Suomen korkein benjihyppy – "Lähes puolet epäröi, mutta hyppää silti"

Suomen korkein benji-hyppy – toteutus maailmallakin harvinainen 3:43

Pahin hetki on kaatuminen ja putoaminen tyhjään. Näin summaa MTV Uutisten tekninen tuottaja Eero Arkko, joka testasi Suomen korkeimman benjin MTV Uutisten nettilivessä torstaina.

Markku Eklund Sky Breakersista on hyppinyt benjihyppyjä jo kolmekymmentä vuotta. Katso Eklundin koko haastattelu uutisvideolta! 

– Henkilökunta antaa korissa ohjeen, että kun he laskevat kolmeen ja käskevät mennä, "mene"-komennolla pitää kaatua eteenpäin. Päätin, että siinä vaiheessa en enää ajattele, vaan kaadun.

Arkko summaa tuntemuksiaan päätähuimaavasta hypystä jälkikäteen.

– Kaatuessa tuntui siltä, että jostain on saatava kiinni. Onneksi käsiini oli teipattu kamerat, joten en olisi voinut edes tarttua mihinkään.

Arkon mukaan pudotusta kesti muutama sekunti, jonka jälkeen benjiköysi alkoi kiristyä.

"Alas katsoessa alkoi huimata"

Benjihyppy nosturista on maailmalla harvinainen. Suomessa näin tehdään, koska tarpeeksi korkeita siltoja tai esimerkiksi kanjoneita ei ole. 

Arkko kertoo, että hyppy 150 metriä korkeasta nosturista ei jännittänyt etukäteen. Hän myöntää silti, että kun nosturi lähti liikkeelle ja korkeutta tuli lisää, miestä alkoi huimata.

– Pelottaa alkoi vasta sitten, kun kori alkoi nousta. Horisonttiin katsellessa ihailin maisemia, mutta alas katsoessani alkoi huimata.

Benjihyppyä yrityksensä Sky breakersin nimissä tarjoava Markku Eklund kertoo, että usea empii hyppyä 150 metrin korkeudesta ennen hyppyä.

– Lähes puolet epäröi, mutta hyppää silti. Ehkä kaksi tai neljä ihmistä sadasta jättää hypyn tekemättä.


Lue myös:

    Uusimmat