Mainos

Tältä näyttää Suomen joukkue Pekingin MM-kisoihin

Yleisurheilun MM-kisat Pekingissä alkavat reilun kuukauden kuluttua. Suomen joukkueen runko alkaa jo hahmottua.

Kaksi vuotta sitten Moskovassa Suomella oli historian tähän mennessä pienin MM-joukkue, kahdeksan miestä ja kolme naista. Nyt yhdeksän urheilijaa on varmistanut paikkansa MM-joukkueessa, ja kymmenes paikka on varattu keihäänheiton puolella Ari Manniolle tai Teemu Wirkkalalle.

Keihään urheilijavalinnat synnyttävät usein keskustelua, niin mahdollisesti tänäkin vuonna. Näyttöpaikkojen suhteen käynnissä on kuuden viikon jakso, minkä aikana erityispaino annetaan keskinäisille kohtaamisille. Ne ovat tällä hetkellä tasan 1-1.

– Kalevan kisojen jälkeen on tarkoitus lyödä valinnat lukkoon, kertoo Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen MTV Sportille.

– Sitten ehtii lähteä ajoissa Pekingiin valmistautumaan ja samalla sopeutumaan aikaeroon ja lämpötilaan.

MM-kisojen A-rajavaatimuksen täyttäneistä urheilijoista maratoonari Laura Markovaara ei ole alittanut SUL:n asettamaa tulosrajaa, eikä häntä näin ollen nähdä Pekingissä. Miesten puolella maratoonari Henri Manninen ja kävelyssä Jarkko Kinnunen ovat rikkoneet tulosrajat jo viime kaudella. 50 kilometrin kävelyyn Kinnunen on alittanut A-rajan myös 20 kilometrillä, mutta osallistuu vain kuninkuusmatkaan.

Vahvistuksia odotellaan

Joukkueeseen toivotaan vielä lisää nimiä. B-rajoista on kokonaan luovuttu, ja joka lajiin valitaan vähintään 32 parasta urheilijaa maakiintiöt huomioon ottaen.

Esimerkiksi 400 metrin aituri Jussi Kanervo, keihäänheittäjä Sanni Utriainen sekä 3000 metrin estejuoksija Camilla Richardsson ovat hilkulla päästä rankingsijoituksen perusteella kisoihin.

Miesten moukarista ja pituushypystä sekä naisten keihäästä toivotaan vielä jopa MM-kisalipun oikeuttavia tulosparannuksia. Myös viime vuosien valovoimaisimpiin suomalaisiin yleisurheilijoihin kuuluva pika-aituri Nooralotta Neziri hakee paikkaa joukkueesta. Hänen kautensa on mennyt vammojen ja huonon tuurinkin takia plörinäksi. Silti viime vuonna juostu Suomen ennätys 12,98 alittaisi MM-kisojen A-rajan.

– Se on nykytilanteen mukaan aika kaukana, mutta Nooralotta oli myös kaksi vuotta sitten tähän aikaan valtavan kaukana tulosrajasta. Hän kuitenkin väänsi itsensä Moskovaan ja juoksi siellä hyvin, Kemppainen muistuttaa.

– Aina tulee joku yllättäjä joukkueeseen. Se on tämän homman suola.

Miehet:

Keihäänheitto (A-raja 82,00):
Tero Pitkämäki
Antti Ruuskanen
Ari Mannio/Teemu Wirkkala

Maraton (2.18,00):
Henri Manninen (2014)

50km kävely (4.06,00):
Veli-Matti Partanen
Aleksi Ojala
Jarkko Kinnunen (2014)

Naiset:

Seiväshyppy (450):
Minna Nikkanen

Kiekonheitto (61,00):
Sanna Kämäräinen

Kolmiloikka (14,20):
Kristiina Mäkelä

Maraton (2.44,00):
Anne-Mari Hyryläinen

Juttua päivitetty klo 7.29: Myös kolmiloikkaaja Mäkelä on varmistanut kisapaikan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.