Tältä näyttää ensi viikon sää – meteorologi Miina Manninen kertoo, minne sadekuurot osuvat

3:55
Katso videolta Miina Mannisen ennuste ensi viikolle!

Kuluva viikko on ollut keskimääräistä lämpimämpi ja myös ensi viikolla saadaan helteitä, kertoo Forecan meteorologi Miina Manninen. Myös sade- ja ukkoskuurojen todennäköisyys kasvaa alkavalla viikolla.

– Alkuviikosta sade- ja ukkoskuuroja saadaan etenkin maan etelä- ja länsiosissa, Manninen kertoo MTV Uutisten Liven säälähetyksessä.

Ukkonen moukaroi tänään Suomea ja teki jonkin verran myös tuhojaan. Esimerkiksi Loviisassa nähtiin todennäköisesti salaman aikaansaama tulipalo.

– Hyvin samantyyppistä sade-ja ukkoskuurosolukkoa on odotettavissa myös lähipäivinä.

Huomenna sää alkaa vielä aurinkoisena, mutta pikkuhiljaa sateita levittäytyy Suomen ylle. Saderintaman eteläpuolella Lounais-Suomessa voidaan vielä maanantaina saada helteitä. Muualla on viileämpää.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä saattaa jo jyrähdellä monin paikoin, mutta ukkoset äityvät voimakkaammiksi tiistaina iltapäivällä.

– Sade ei ole yhtenäistä, vaan voimakkuudeltaan vaihtelevia sadekuuroja, joiden välissä aurinkokin ehtii paistaa, Manninen täsmentää.

Aurinkoisinta sekä maanantaina että tiistaina on maan itä- ja pohjoisosissa.

– Torstaina ja perjantaina ollaan hellerajan tuntumassa maan etelä- ja keskiosissa. Suurin muutos säähän tapahtuu tämänhetkisen ennusteen mukaan lauantaina. Silloin kylmän ilman rintama kulkee maan ylitse kohti itää.

– Se tuo tullessaan viileämpää ilmaa, mutta ihan kesäisen lämpimältä lauantai ja sunnuntaikin näyttävät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja