Mainos

Tältä näyttää Berliinin autioksi evakuoitu päärautatieasema – sodanaikainen pommi tyhjensi alueen

1:49

Pommiasiantuntijat tekivät tänään vaarattomaksi toisen maailmansodan aikaisen pommin Berliinin ydinkeskustassa. 500 kilon painoinen pommi löytyi Berliinin päärautatieaseman lähistöltä aiemmin tältä viikolla. Alueella toimii paitsi rautatieasema, myös useita museoita, kaksi sairaalaa sekä talousministeriö.

Yli 10 000 ihmistä evakuoitiin tänään Berliinin päärautatieaseman lähistöltä sodanaikaisen pommin löytyimisen vuoksi. Evakuointi alkoi aamuyhdeksältä ja ulottui noin 800 metrin säteelle pommista. Operaatio oli haastava.

- Ei huonepalvelua eikä aamiaista sänkyyn mutta henkilökohtainen herätys kyllä, Berliinin poliisi vitsaili Twitterissä kun vaara oli jo ohi. Poliisi julkaisi tapahtumasta myös videon.

- Yleensä maailman metropoli, tänään aavekaupunki, poliisi jatkoi. 

Lukuisien merkkirakennusten tyyssija

Vaara oli ohi varhain iltapäivällä ja kaupunki alkoi palata normaaliin tilaan. Pitkän matkan junat ja lähijunat ehtivät kuitenkin olla pysähdyksissä tuntikausia. Myös bussit ja raitiovaunut joutuivat välttämään aluetta.

Berliinin rautatieaseman tienoilla toimii useita kaupungin ja valtion ydintoimintoja. Evakuointikohteisiin lukeutui kaksi sairaalaa, talousministeriö, tiedustelupalvelu BND sekä Berliinin luonnontieteellinen museo. Vain parin sadan metrin päässä on liittokansleri Angela Merkelin toimisto. 

Pommeja löytyy Saksasta yhä säännöllisesti. Vuosittain Saksan maaperältä arvioidaan löytyvän noin 2000 tonnia sodanaikaisia pommeja ja muita räjähteitä.

Viime vuonna vastaava tilanne syntyi Frankfurtissa, kun kaupungista löytyi Britannian ilmavoimien pudottama sodanaikainen pommi ja jopa 60 000 ihmistä jouduttiin evakuoimaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.