Tältä isoäidiltä sujuvat piruetit jäällä vielä 82 vuoden iässä

Kahden lapsen isoäiti, lääkäri Gin Lee Wee Kit, 82, luistelee edelleen joka aamu.

Taitoluistelua harrastava Gin Lee Wee Kit aloitti harrastuksensa 46-vuotiaana. Siitä asti hän on vetänyt luistimet jalkaansa aina kun mahdollista.

– Kun ensimmäinen jääkenttä avattiin Jurongiin 70-luvun alkupuolella, silloin 12-vuotias tyttäreni ja 10-vuotias poikani halusivat innoissaan oppia luistelemaan.

Gin ilmoitti lapsensa kurssille ja seurasi lastensa harjoituksia säännöllisesti. Eräänä päivänä lastensa luistelua katsellessaan Gin tuli miettineeksi, miksi ei kokeilisi lajia itsekin. Niin hän päätti uskaltautua jäälle. Sitä päätöstä hän ei ole katunut.

Pitkä tauko harrastuksessa

Jurongin jääkenttä oli käytössä vain pari vuotta ja suljettiin vuonna 1976. Ginin oli pakko luopua harratuksestaan kymmenen vuoden ajaksi.

Kun 80-luvun lopussa uusi jääkenttä, Fuji Ice Palace aukesi, Gin palasi takaisin jäälle ja siirsi jopa klinikkansa lähemmäs jäähallia.

Vuonna 1993 Fuji Ice Palace suljettiin, mutta Ginin onneksi paikka avattiin jo seuraava vuonna uudestaan, tällä kertaa jälleen Jurongissa.

Kilpailuihin yli 60-vuotiaana

Täytettyään 60 vuotta Gin alkoi osallistua kilpailuihin ja voitti joistain kilpailuista jopa kultaa.

– En kuitenkaan harrastanut lajia kilpaillakseni vaan puhtaasti siksi, että nautin luistelusta. Tässä lajissa kaikki on itsestä kiinni. Aloittelijoiden pitää hyväksyä kaatumiset, niitä tapahtuu kaikille.

Nykyään Ginin päivärutiiniin kuuluu joka aamuinen luistelutuokio. Sen jälkeen Gin hakee lapsenlapsensa koulusta. Iltapäivän Gin puuhailee kotonaan, kunnes koittaakin tanssitunnin aika.

Lähde: divaasia.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja