Mainos

Taloussanomat: Upseerit ryntäsivät työttömyyskassaan

Upseeriliiton työttömyyskassaan on rynnännyt viimeisen kahden viikon sisällä lähes 400 upseeria, kertoo Taloussanomat. Upseeriliiton mukaan upseereita huolettaa puolustusvoimien rahoitustilanne ja sotilaiden mahdollinen irtisanominen. Myös Aliupseeriliitossa jatkuva uutisointi puolustusvoimien tiukasta taloudesta on herättänyt huolta jäsenissä.

– Uutisointi on vaikuttanut paljon. Toisaalta aliupseereilla ei näy piikkiä työttömyyskassaan liittymisessä, koska olemme liitossa hoitaneet asian eri tavalla kuin Upseeriliitto. Aliupseerin liittyessä liittoon hän liittyy automaattisesti myös työttömyyskassaan, kertoo Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino.

Aikasemmin puolustusministeri Stefan Wallin (r.) on sanonut pitävänsä myös ammattisotilaiden irtisanomisia todennäköisenä, kun puolustusmenoja leikataan.

– Aliupseeriliiton jäsenistä 20 prosenttia on sopimussotilaita, eli niin sanottuja kesäkersantteja, joilla on usein vuoden mittainen sopimus puolustusvoimisssa. Säästökohteet voivat kohdistua toki määräaikaisiin sotilaisiin, mutta totuus on, että yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan säästökohteita ei voi toteuttaa pelkästään määräaikaisilla, lohduttaa Leino sopimussotilaita.

Järjestäytymisaste on ammattisotilailla korkea

Upseeriliiton puheenjohtaja Harri Westerlundin mukaan upseerien joukkoirtisanominen olisi täysin ennenkuulumatonta Suomen historian aikana. Suomessa ei ole myöskään lomautettu viime lamojen aikana ammattisotilaita.

Hallitus aikoo leikata puolustusbudjetista noin 200 miljoonaa euroa vuoteen 2015 mennessä.

Upseerien ja aliupseerien järjestäytymisaste on lähes 100 prosenttia.

– Perinteisesti upseerit eivät ole liittyneet välttämättä työttömyyskassaan. Upseerin työssä riski joutua työttömäksi on ollut yleensä pieni, kertoo Leino.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.