Talousrikoksista epäilty Perttu Nousiainen avautuu pakomatkastaan HS:lle: Oli itsetuhoinen, laihtui 18 kiloa ja luki Koraanin

3:59
Miksi raskaista talousrikoksista epäilty Perttu Nousiainen palasi Suomeen? Juristi kertoo

Raskaista talousrikoksista epäilty Perttu Nousiainen avautuu Helsingin Sanomien haastattelussa yli puolitoista vuotta kestäneestä pakomatkastaan.

Haastattelu on tehty Sveitsissä Zürichin lentokentällä juuri ennen kuin Nousiainen palasi Suomeen.

Nousiainen asui ennen Tallinnassa, mutta katosi sieltä maalikuussa 2020. Hän kertoo HS:lle käyttäneensä paljon alkoholia ja olleensa itsetuhoinen siihen aikaan. 3. maaliskuuta, kun hän oli lähtenyt Tallinnasta, hän antoi haastattelussa ymmärtää olleensa lopettamassa elämäänsä.

Toisin kuitenkin kävi, ja puhelut ystävien kanssa käänsivät ajatukset pois itsemurhasta.

Tämän jälkeen hän vietti seuraavat kuukaudet Baltian maissa sekä Puolassa. Runsas alkoholin käyttö jatkui kesään 2020.

– Jossain vaiheessa alkoi sitten vähän järki juoksemaan, Nousiainen kertoo HS:lle ja viittaa juomisen vähentämiseen.

Hän kertoo aloittaneensa pitkät, jopa 6–8 tunnin kävelyt ja laihtuneensa peräti 18 kiloa.

Syyskuussa 2021 hän kertoo saapuneensa Verbieriin, mistä HS hänet löysi. Matkaan mahtui Nousiaisen kertoman mukaan muun muassa Tshekki, Ranska ja Espanja.

Nousiainen kertoo miettineensä paljon hengellisiä asioita ja lukeneensa muun muassa Koraanin. Pohdiskelussa hän myös päätti palata Suomeen ennemmin tai myöhemmin ja antautua poliisille.

Hän kertoo HS:lle, ettei kuitenkaan ollut aikeissa vielä palata Suomeen, ja seuraavakin pakoetappi oli suunniteltu.

Verbier oli täyttymässä hiihtoturisteista, joten Nousiainen aikoi mennä Pohjois-Italiaan Damanhuriin. HS kuvailee paikkaa ”1970-luvulla perustetuksi ekologiseksi ja hengelliseksi kommuuniksi, jossa pääpaino on meditoinnissa ja vaihtoehtoisessa yhteiselossa”.

Nuorisosäätiön entistä toimitusjohtaja Nousiaista epäillään muun muassa törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, törkeästä kavalluksesta ja törkeästä väärennyksestä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja