Talouselämä: Kulmunin ex-erityisavustaja Jääskeläinen perustaa konsulttiyrityksen – Saa valtiolta isot karenssirahat

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni yllätti eroilmoituksellaan – mistä yllätysero kertoo? 8:21
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni yllätti eroilmoituksellaan viestintäkohun keskellä – mistä yllätysero kertoo?

Talouselämä kertoo Kulmunin entisen erityisavustaja Kari Jääskeläisen perustavan konsulttiyhtiön.

Entisen valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) erityisavustajana toiminut Kari Jääskeläinen on ilmoittanut perustavansa yrityksen. Valtioneuvoston kanslia on saattanut voimaan Jääskeläisen karenssisopimuksen, kertoo Talouselämä.

Valtioneuvoston kanslian asiakirjassa kerrotaan, että perustettavan yrityksen toimialana on liikkeenjohdon konsultointi, ja se keskittyy erityisesti yhteiskunnalliseen edunvalvontaan.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut Jääskeläiselle neljän kuukauden rajoitusajan, jonka katsotaan alkaneen, kun Jääskeläisen palvelussuhde päättyi 9. kesäkuuta. Talouselämä kirjoittaa tämän tarkoittavan sitä, että Jääskeläinen saa neljän kuukauden ajan erityisavustajan kuukausipalkkaansa vastaavan korvauksen. Karenssikorvaus on lehden arvion mukaan lähes 29 000 euroa.

Karenssisopimuksella voidaan rajoittaa määräajaksi oikeutta siirtyä toisen työnantajan palvelukseen tai aloittaa elinkeinon- tai ammatinharjoittaminen.

Kulmunin erityisavustajana toiminut Kari Jääskeläinen tunnetaan keskustan merkittävänä taustavoimana, joka on toiminut oikeana kätenä monille keskustapoliitikoille. Ennen Kulmunia Jääskeläinen toimi muun muassa Juha Sipilän ja Anu Vehviläisen erityisavustajana.

Jääskeläinen nousi otsikoihin Katri Kulmunin viestintävalmennuksesta syntyneen kohun yhteydessä. Jääskeläinen vaati Kulmunille viestintäkoulutusta nimenomaan viestintätoimisto Tekiriltä. Viestintäkoulutus maksoi ministeriöille 56 000 euroa. Koulutuksen avulla Kulmunia valmennettiin myös muihin kuin ministerin esiintymistehtäviin. Kohu ajoi Kulmunin lopulta luopumaa valtiovarainministerin tehtävästä. 

Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuskohun jälkeen 2:04
Katri Kulmuni erosi ministerin paikalta viestiintäkoulutuskohun vuoksi – katso tunteikas puhe!

Lue myös:

    Uusimmat