Mainos

Talonmyyjät tinkivät nihkeästi hintatoiveistaan

Omakotitalokaupan jähmeydestä huolimatta useimmat myyjät pitävät kiinni hintatoiveistaan. Moni myös luopuu myyntiaikeista.

MTV Uutisten laajasta talokauppaselvityksestä käy ilmi, että myyjät ovat haluttomia pudottamaan hintaa reilusti, vaikka myyntiajat venyvät. 

MTV uutisoi alkuviikosta, että vuosi sitten suurilla kaupunkiseuduilla myyntiesittelyssä olleista taloista vain 40 prosenttia meni vuoden aikana kaupaksi. 

Valtaosa myymättä jääneistä taloista on vuoden kuluessa otettu pois myynnistä. Noin 140 taloa oli tässä kuussa selvitystä tehtäessä edelleen myynnissä. 

Valtaosassa yhä myynnissä olevista taloista nykyhinta oli enintään 10 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Noin kolmanneksessa hintaa oli laskettu yli 10 prosenttia. Osassa hinta oli sama kuin aiemmin ja muutamissa kohteissa hintaa oli jopa nostettu vuodentakaisesta. 

Vähintään vuoden myynnissä olleet talot (143 kappaletta)

hinnanlasku alle 10 %taloista 55%
hinnanlasku yli 10 %taloista 33 %
sama hinta taloista 10 %
hinta korkeampitaloista 2 %

"Ei pakkomyynnin tarvetta"

Kiinteistönvälitysalan keskusliiton toimitusjohtajan Jukka Malilan mukaan luvut kertovat siitä, että myyjillä ei ole pakottavaa tarvetta nopeisiin kauppoihin.

 – He odottavat, jos saisivat asunnon kaupaksi toivomallaan hinnalla. Jos eivät saa, myyjät tyytyvät myymään pidempään. Tämä näkyy meillä pidentyneissä myyntiajoissa. 

Malilan arvion mukaan rahoitus- ja työllisyystilanne on pysynyt talonomistajien osalta vielä melko hyvänä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.