Talonmies löysi ullakolta sota-ajan asekätkön

Kalevi Korhonen on koonnut katajanokkalaisista taloyhtiöistä löytämänsä tavarat näytille. Vinteiltä ja komeroista on paljastunut muun muassa tekojalka sekä laatikollinen sodanaikaisia ammuksia.

Talonmies Kalevi Korhonen on haalinut vuosien mittaan talteen koko joukon huoltamiensa taloyhtiöiden vinteiltä ja kellarikomeroista löytyneitä tavaroita.

− Aiemmin tuli heitettyä kamaa roskalavalle. Olin tyhmä, kun en tajunnut ottaa niitä talteen, Kalevi harmittelee.

Onneksi kokoelma on karttunut sittemmin. Kalevi on pannut löydöksensä asukkaiden iloksi näytille kotitalonsa, Sohlbergin talon kellariin.

− En ole järjestellyt tavaroita mitenkään erityisesti, mutta kyllä siellä liikkumaan mahtuu. Esittelen museota halukkaille pyynnöstä, Kalevi kertoo.

Erikoisia löydöksiä

Kalevin haltuun on päätynyt vanhaa tavaraa ja esineistöä laidasta laitaan.

− Erittäin vanhoja työkaluja, 100 vuotta vanhoja suksia, sota-aikaisia pistimiä, matkaradio, tekojalka, jossa on naisten kenkä, talonmies luettelee.

Eräs löydös oli aiheuttaa löytöhetkellä suoranaisen vaaratilanteen. Kalevin silmiin osui pahvilaatikko, jonka sisältä paljastui joukko ammuksia, kuten ruutia ja kranaatteja.

− Soitin hätäkeskukseen ja kysyin, mitä minun tulee tehdä. Paikalle saapuivat poliisit, jotka eristivät koko vintin. Kyseessä oli luultavasti sota-ajalta peräisin oleva asekätkö, Kalevi sanoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja