Tallipomolta painavia sanoja Esteban Oconin tuoreesta sopimuksesta – "Mercedeksellä ei ole minkäänlaista oikeutta"

Mercedeksellä ei ole oikeutta napata Esteban Oconia takaisin riveihinsä kesken Renault-sopimuskauden, ranskalaistiimin tallipomo Cyril Abiteboul alleviivaa.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Renault tiedotti torstaina, että Ocon ajaa tallissa kaksivuotisella sopimuksella ensi kaudesta lähtien. F1-sarjan sopimusvyöry lähti liikkeelle Valtteri Bottaksen Mercedes-sopimuksesta.

– Teimme lopullisen päätöksen vain muutama päivä sitten, Renault-pomo Abiteboul kommentoi Ocon-sopimusta C Morelle perjantaina Belgiassa.

Oconilla on edelleen side Mercedekselle, mutta Abiteboulin mukaan tämä ei voi vaikuttaa sopimuskauteen.

– Hän on Renault-kuljettaja, se on hyvin selvää. Mercedeksellä ei ole minkäänlaista oikeutta häneen kesken sopimuskauden, vaikka Mercedes edelleen toimii hänen managerinaan, Abiteboul selvittää f1i.comin mukaan.

– Tilanne on erilainen verrattuna Carlos Sainzin tapaukseen vuosi sitten. Lainasimme hänet Red Bullilta ilman sopimusta. Ocon on puolestaan täysin Renault-kuski. 

Renault'n neuvonantaja Alain Prost avasi lisää neuvotteluja, jotka käytiin Oconin ja nykyisen kuskin Nico Hülkenbergin välillä.

– Se, että Ocon on ranskalainen, oli plussa, mutta ei ratkaiseva tekijä. Estebanilla on taustaa Mercedekseltä ja hän on nuori. Hän tuo tiimiimme dynaamisuutta.

– Keskustelimme myös Nicon kanssa. Arvostamme häntä paljon, mutta hän halusi kahden vuoden sopimuksen, me halusimme sopimuksen mallia 1+1, Prost summaa.   

Hülkenbergillä on vielä mahdollisuus jatkaa F1-sarjassa. Hän on Haas-tallin toinen ehdokas Kevin Magnussenin tallitoveriksi ensi kaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat